top of page

Bekymret for at næringens ordrebøker tømmes


NHOs regiondirektør i Trøndelag, Guro Angell Gimse, er vanligvis en blid og positiv politiker. Men nå er hun bekymret for næringen.


Ordrebøkene til Transport- og logistikknæringen, næringstransporten og næringen for øvrig står i fare for å tømmes hvis politikerne ikke er ekstra oppmerksomme nå når neste års budsjett legges.


Regiondirektør i NHO Trøndelag Guro Angell Gimse mener at den siste medlemsundersøkelsen gir grunn til bekymring.


- Flere bedrifter forventer nå lavere aktivitet i det neste halve året, og vi vet at flere sliter ekstra, slik som byggenæringa. Ordrebøkene er i ferd med å tømmes, sier NHOs regiondirektør i Trøndelag.


Og hun understreker:


- Politikerne må være ekstra oppmerksomme nå når neste års budsjett legges, særlig gjelder dette overfor bransjer som rammes hardere av rentepolitikken.


Til Midtnorsk Næringsliv (MN24) fremhever Gimse sin bekymring for fremtidsutsiktene til bedriftene i Trøndelag, etter den nye undersøkelsen som er gjort av NHO blant medlemsbedriftene.


Etter en periode med forsiktig optimisme rundt markedssituasjonen, melder nå hele 26,9 prosent av bedriftene i Trøndelag om lav forventet aktivitet for det kommende året. Bedriftene forventer altså en dårligere markedssituasjon.


– Vi ser at flere bedrifter nå forventer lavere aktivitet i det neste halve året, og vi vet at flere sliter ekstra, slik som byggenæringen. Mange står i en krevende situasjon de enda ikke ser enden av, sier Gimse.


Skrikende behov for rekruttering


Gimse er også bekymret for den manglende rekruttering og kompetansemangel mange bedrifter står i. Seks av ti blant NHOs bedrifter sliter med å finne kompetent arbeidskraft, viser organisasjonens tall.


— Nå må vi jobbe tett sammen med blant andre Nav og flere av partene i arbeidslivet for å kvalifisere arbeidskraft for næringslivet. Vi må faktisk snu alle steiner, det innebærer å kvalifisere ansatte som allerede er i bedriften, kvalifisere personer som står utenfor arbeidslivet og vi må se på sykelønnsordningen, sier Gimse.


Les også dette:



 

Comments


Les flere artikler

Reklame

image.png
image.png
image.png
image_edited.jpg

Logistikknyhetene

Les alle artikler på Logistikknyhetene

Gå aldri glipp av en artikkel!

Ingen tidsbegrensning. Abonnementet løper til det sies opp.
Tilbudet gjelder nye abonnenter.

bottom of page