Mærsk sier opp 10.000 ansatte

av

A.P. Møller-Mærsk sier opp 10.000 av sine av sine 110.000 ansatte globalt.

Med dette grepet forventer det danske gigant-rederiet å spare 600 millioner dollar, over 6,5 milliarder kroner, årlig fra 2024.

Kunngjøringen om nedbemanningen kom i forbindelse med framlegging av resultater for tredje kvartal.

Rederiene levde godt på skyhøye fraktrater under og like etter koronapandemien, men nå begynner markedet å bli mer normalt.

Store utfordringer

Ifølge A.P. Møller – Maersk er de økonomiske resultater for tredje kvartal i tråd med forventningene, men med store utfordringer som følge av vanskelig markedsmiljø med rater langt høyere enn 2022-toppen.

Inntektene på USD 12,1 mrd. Var betydelig lavere sammenlignet med USD 22,8 mrd i Q3 2022, og med en EBIT-margin på 4,4% påvirket av lavere fraktrater og lavere volum.

Gigant-rederiet melder at det står overfor en ny normal med dempet etterspørsel, og med priser tilbake på linje med historiske lave nivåer og inflasjonspress.

Adm. direktør Vincent Clerc i Maersk

– Siden sommeren har vi sett overkapasitet i de fleste regioner som har utløst prisfall og ingen merkbar økning i skipsresirkulering eller tomgang. Gitt de utfordrende tidene som ligger foran oss, fremskyndet vi flere kostnads- og likviditetstiltak for å sikre våre økonomiske resultater. Mens vi kontinuerlig strømlinjeformer vår organisasjon og drift, er vi fortsatt dedikerte til vår strategi om å oppfylle våre kunders diversifiserte forsyningskjedebehov. Samtidig fokuserer vi på vekstmuligheter på tvers av vår terminalvirksomhet, logistikk og tjenester, sier adm. direktør Vincent Clerc i Maersk.

Strenge tiltak

For å forbedre konkurranseevne og styrke motstandskraft må Maersk nå slanke bedriften.

Det danske rederiet innfører strenge tiltak for å begrense kostnadene, og vil blant annet redusere antall ansatte med rundt 10.000 til under 100.000 globalt.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: