Innlemmes i Logistics Hall of Fame

av

Autostore-pionerene Jakob Hatteland (72) og Ingvar Hognaland (68) innlemmes i Logistics Hall of Fame.

De to nordmennene har ikke funnet opp kruttet, men gjenoppfunnet og kommersialisert lager med AutoStore-systemet.

Dette er en av de viktigste oppfinnelsene innen moderne logistikk og har etablert seg over hele verden som standarden og modellen for høyeffektive automatiserte smådelslager.

På 1980-tallet bygget Jakob Hatteland opp elektronikkdelsgrossisten som bærer hans navn, Jakob Hatteland Electronics AS, til å bli den viktigste aktøren på det norske markedet.

På 1990-tallet kom hans tekniske direktør Ingvar Hognaland med ideen til den plassbesparende automatiseringen, et automatisert oppbevaringssystem basert på kubeprinsippet, og som senere ble kjent under produktnavnet AutoStore.

á la en Rubiks kube

Autostore har hatt en imponerende vekst siden Hatteland bygde lageret i 1995.

Løsningen var et robotisert lagersystem á la en Rubiks kube, og som gjorde det mulig å pakke varene tett i tett, i høyden og bredden.

Denne utviklingen kostet hundrevis av millioner, og Jakob Hatteland har tidligere fortalt at formuesskatten holdt på å ta knekken på bedriften under finanskrisen i 2008.

Men Autostore ga ikke opp der mange hadde kastet inn håndkledet. Ni år senere solgte Hatteland «enhjørningen» Autostore til EQT. Da Autostore gikk på børs i høst, ble selskapet, ifølge Nettavisen, priset til 103 milliarder kroner – den nest største børsnoteringen gjennom tidene i Norge.

For å være kvalifisert for introduksjon til Logistics Hall of Fame, må en persons prestasjoner ikke bare være til fordel for et enkelt selskap. Det må også være basert på betydelig og bærekraftig avansert logistikk for så å bli en industristandard.

Til dags dato har 43 logistikere kommet seg inn i den internasjonale hall of fame.

Pionerene blir offisielt innlemmet i Logistics Hall of Fame på en gallamottakelse 29. november i Berlin.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: