T&F flytter til ny terminal og dobler

av

Det tradisjonsrike Ålesundsfirmaet Tyrholm & Farstad (T&F) posisjonerer seg for videre vekst når de flytter til ny terminal på Flatholmen sommeren 2024.

(Bilde: Den nye terminalen på Flatholmen skal bidra til realiseringen av Tyrholm & Farstads visjon om å være det logiske valget for logistikk – for næringslivet i Møre og Romsdal.)

Dette markerer starten på en ny og spennende tidsepoke for det tradisjonsrike Ålesund-selskapet.

Det meldes om at byggingen av terminalen på Flatholmen går med stormskritt, og at innflytting nærmer seg raskt. En er godt i rute for innflytting neste sommer.

Stor aktivitet på Flatholmen om dagen. Tyrholm & Farstads terminalbygg og uteareal begynner å ta form. Foto: Ålesundregionens Havnevesen

Siden 1914 har T&F vært involvert i skipsfrakt til og fra Ålesund, og gjennom årene har firmaet vokst til å bli en komplett logistikkpartner. Det være seg løsninger innen befraktning på sjø og land, flyfrakt, skipsagentvirksomhet og terminaltjenester.

I dag har logistikkselskapet sin terminalvirksomhet i Skutvika, mens hovedkontor og administrasjon ligger på Grimmerhaugen.

Flyfraktavdelingen er lokalisert på Ålesund lufthavn Vigra. Når den nye terminalen står klar, vil totalt 38 av selskapets 43 ansatte bli samlokalisert på Flatholmen.

Utviklingen

Etter å ha holdt til ved terminalen i Skutvika i snart 25 år, er kapasiteten sprengt innen flere av selskapets tjenester.

Det er ikke muligheter for utvidelse ved dagens anlegg. De har jobbet i tett samarbeid med Ålesundregionens havnevesen over tid for å realisere prosjektet med bygging av ny terminal på Flatholmen. 

I tillegg til at Tyrholm & Farstad kan tilby sine kunder topp moderne fasiliteter på en terminal som blir bygget for å drive effektivt og miljøvennlig i tiden fremover, så vil flyttingen også bidra til et bedre bymiljø. Mye av tungtrafikken gjennom sentrum forsvinner, og det samme gjelder støy i området hvor terminalen ligger i dag.

Fakta om den nye terminalen:

Terminalområde på 82.000 m²
Totalt terminalområde øker fra cirka 40.000 til 82.000 m²
Terminalbygg på 12.000 m²
Terminalbygget blir 12.000 m² mot 6.000 i Skutvika
50% mer lagerkapasitet
50 prosent økning i fryse-, kjøle- og tørrlager kapasitet
700 meter med kai
Får nesten 700 meter med kai og kan dermed betjene flere båter samtidig

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: