Løfter transportbransjen sammen

av

PostNord, LO og NHO går sammen om å løfte frem transportbransjen.

(Bilde: Storbesøk hos PostNord med LO-leder Peggy Hessen Følsvik i spissen. Bakgrunnen for besøket var et ønske om å vise Hessen Følsvik en logistikkterminal. Nina Melsom, direktør for arbeidsliv og tariff i NHO, og Are Kjensli, adm. direktør i NHO LT var også representert under besøket på Langhus. En stolt adm. direktør Robin Olsen i PostNord viste frem herlighetene.)

Onsdag denne uken besøkte LO-leder Peggy Hessen Følsvik PostNords logistikkterminalen på Langhus utenfor Oslo.

Med på besøket var også Nina Melsom, direktør for arbeidsliv og tariff i NHO, og adm. direktør Are Kjensli i NHO Logistikk og Transport (NHO LT).

LO-lederen er imponert over håndteringskapasiteten på 250.000 pakker i døgnet. Dette er pakker som stort sett kommer fra utlandet, og som skal ut til forbrukere via utleveringssted i butikk eller via pakkeautomat.

Onsdag fikk Hessen Følsvik se på nært hold hva terminal-operasjon omfatter, og ikke minst hvordan dyktige ansatte håndterer en heftig produksjon.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik møtte også grasrota.

— Det er imponerende å se en så stor arbeidsplass, med så mange ansatte fra så mange ulike nasjoner. Det å få se hvordan det jobbes med HMS og opplæring var spennende og interessant. Jeg syntes alltid det er kjekt å få på seg en gul vest og vernesko. Dimensjonene på Langhus, både størrelsen på terminalen, antall ansatte og antall pakker som er innom her i løpet av et døgn er imponerende. Og når man i tillegg ser hvor systematisk det jobbes med helse, miljø og sikkerhet syntes jeg det er imponerende, sier Hessen Følsvik.

LO-lederen fikk under besøket en god innføring i logistikkbransjen som helhet, men også PostNords rutiner tilknyttet sykefravær, opplæring og HMS. Hessen Følsvik var også klar på at det bør snakkes mer om arbeidsinkludering – og hvordan man felles kan se på tiltak til hvordan bransjen kan rekruttere flere arbeidstakere.

— Det er viktig å få frem at dette er gode og trygge arbeidsplasser. Jeg hører at det er utfordringer tilknyttet rekruttering. Vi i LO er gjerne med på å løfte denne typen arbeidsplasser for å gjøre de mer attraktive. Vi kan samarbeide om utdanning, fagbrev på jobb og det å få lærlinger til bransjen. Dette vil sørge for nok arbeidskraft, samtidig som man også løfter frem transport- og logistikkbransjen for ungdom, forteller Hessen Følsvik.

Nina Melsom, direktør for arbeidsliv og tariff i NHO delte synspunktene til Hessen Følsvik, og mener også at noen felles initiativer kan løfte frem bransjen.

— LO og NHO er jo veldig opptatt av inkludering og integrering, og her tenker jeg at vi bør jobbe enda tettere. Nå vet vi jo også at vi får mange ukrainere som skal ut i jobb – dette er Regjeringen veldig opptatt av. Jeg tenker at man kan jobbe mer med å synliggjøre stoltheten i bransjen. Dette vil være med på å gi bransjen et løft, sier Melsom.

Nina Melsom (t.h.), direktør for arbeidsliv og tariff i NHO, var på plass.

Dette er historisk

PostNord, som har eksistert siden 1926, fikk denne uken besøk av en LO-leder for første gang på disse 97 årene. Derfor er dette besøket historisk.

Adm. direktør Robin Olsen, viste stolt frem sine kollegaer og terminalen.

— For oss i PostNord er jo dette et historisk besøk, da det er første gang en LO-leder er på besøk hos oss. Jeg håper at LO og Hessen Følsvik sitter igjen med en positiv opplevelse etter besøket, og at de ser hvor systematisk og godt det jobbes, og det potensialet som er her. Dette gjelder ikke bare hos oss, men i hele bransjen. Om LO på sikt også kan være med på å bidra til å løfte frem logistikkbransjen ville det vært fantastisk, sier Robin Olsen.

NHO LTs adm. direktør Are Kjensli satte også stor pris på besøket.

Han benyttet anledningen til å fortelle om veksten i bransjen mot 2040, som vil vokse med 30 %.

– Dette vil føre til et plassproblem på veiene, og derfor må det brukes mer på forskning, teknologi og innovasjon, sier Kjensli, og som fremhever videre:

– Vi har etablert et prosjekt som vi kaller «mobilitet 2040» som skal ivareta dette. Vi prøver nå å samle bransjen om det. Vi ønsker også å hjelpe myndighetene i forhold til hva skal man gjøre med infrastrukturen fremover. Ellers er jo dette med kurs, kompetanse og rekruttering alltid aktuelt – dette er områder som alltid vil være noe vi jobber med, sier NHO LT-sjef Are Kjensli. 

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: