Fra politisk rådgiver i Ap til NLF-sjef

av

Knut Gravråk er på plass som ny NLF-direktør etter Geir A. Mo. Han kommer fra stillingen som politisk rådgiver i Arbeiderpartiet.

(Bilde: Forbundsstyret i NLF meldte onsdag at Knut Gravråk er ansatt som ny administrerende direktør i NLF. Foto: Elisabeth Nodland)

– Gravråk er allerede et kjent fjes for mange og vi er trygge på at han vil gjøre et solid stykke arbeid for å styre skuta trygt videre, sier forbundsleder Tore Velten til Lastebil.no.

– En verdig arvtager

NLFs forbundsleder Tore Velten tror Knut Gravråk blir en verdig arvtager som adm. direktør i NLF etter Geir A. Mo. Foto: Per Dagfinn Wolden.

Den nye adm. direktøren i NLF arbeidet i forbundet i perioden 2016-2022, først som rådgiver for daværende administrerende direktør, forbundsleder og ledergruppen i NLF. Deretter gikk han over som fagsjef for arbeidsgiverspørsmål i NLF.

I 2022 skiftet han imidlertid beite og ble ansatt som faglig politisk rådgiver i Arbeiderpartiet.

– Forbundsstyret er glade for å kunne ønske ham velkommen tilbake i organisasjonen, for han er svært ønsket, understreker Velten.  

Politisk og organisatorisk bakgrunn

Etter at Gravråk startet sin karriere som lastebilsjåfør drev han senere i flere år sin egen virksomhet. Ifølge Lastebil.no har han solid bakgrunn fra politikk, både organisatorisk og som folkevalgt. Han har blant annet møtt som stortingsrepresentant i lange perioder.

– Jeg ser frem til å få Knut Gravråk tilbake som kollega. Vi har tidligere arbeidet godt sammen og kommer raskt til å finne frem til hvordan vi skal arbeide sammen til beste for NLFs medlemsbedrifter, sier viseadministrerende direktør Jan-Terje Mentzoni. 

NLFs viseadm. direktør, Jan-Terje Mentzoni

Ser frem til oppstart

– Nå gleder jeg meg til å arbeide for en næring som jeg har vokst opp i og er glad i, sier Gravråk, og fortsetter:

– Det er en ære og glede å få arbeide sammen med så mange drivende dyktige kollegaer og engasjerte tillitsvalgte, sier Gravråk.

Han er ansatt fra 1. desember. Men da han går ut i foreldrepermisjon blir hans første arbeidsdag før i april 2024.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d