Bransje-folk: Den nye forsyningskjede-lederen i Volvo Cars

av

Francesca Gamboni er ansatt som leder innkjøps- og forsyningskjedeteamet i Volvo Cars.

Hun tiltrer 16. oktober og blir ansvarlig for å videreutvikle selskapets bærekraftige og regionaliserte forsyningskjede, for samtidig å styrke den viktige ryggraden i virksomheten.

Gamboni har en Master of Science i industriell teknologiteknikk. Hun har også bakgrunn fra bilindustrien og forsyningskjeden, i tillegg til bred erfaring på tvers av andre bransjer.

Hun kommer fra rollen som Chief Supply Chain Officer i Accell Group. Her ledet hun konsernets produksjon, logistikk, innkjøp, kvalitet og utvikling av nye produkter.

Før det hadde Gamboni ledende roller i selskap som Stellantis, L’Oréal, Renault-Nissan, Bosch og Alcan (nå Rio Tinto).

– Francesca Gambonis erfaring på tvers av flere bransjer tilsier stor forståelse for bilindustrien og forsyningskjeden, sier Javier Varela, Chief Operating Officer og viseadministrerende direktør i Volvo Cars.

Og han fortsetter:

– Gamboni har vist sterkt lederskap og levert resultater gjennom hele karrieren. Hun passer godt inn i vårt innkjøps- og forsyningskjedeteam, og som nå skjerper fokuset på digitalisering, E2E og bærekraftig handling, sier Javier Varela, og som understreker at Volvo Cars øker farten på reisen mot å være helt elektrisk innen 2030.

– Jeg er glad for å bli med i et selskap som streber mot elektrifisering og bærekraftig mobilitet, sier Francesca Gamboni.

Hun vil ha base ved Volvo Cars hovedkontor i Gøteborg.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: