Mathias Bernander ny ordfører i Kristiansand

av

Logistikknyhetene.no tror faktisk at det er et snev av jubeldag i Kristiansand Havn dagen derpå valget. For nå blir havnens tidligere markedssjef ordfører i Sørlandets hovedstad.

Mathias Bernander hopper av jobben som markedssjef i Kristiansand Havn. Nå vil han bli ordfører i sørlandsbyen.

Det stemmer på en prikk det undertegnede skrev for en tid tilbake, nemlig at Bernander forlater havnen for å bli ordfører.

Snudde livet på hodet

Han snudde livet på hodet og endret fullstendig fokus, da han avsluttet jobben som markedssjef i en av landets største havner.

Han hadde ett mål for øyet, nemlig å bli ordfører.

Og i natt underskrev Mathias Bernander (H) samarbeidsavtalen mellom Venstre, KrF, Frp og Sp, og selvfølgelig det med brede smil.

– Jeg synes dette ser veldig lovende ut. Det var stor vilje for å finne en løsning, og fortsetter det slik tror jeg dette blir veldig bra, sier Bernander i forbindelse med valgseieren.

Markedssjef i Kristiansand Havn

I 2019 Mathias Bernander ansatt som markedssjef i Kristiansand Havn som 29-åring, og fikk totalansvar for alle markeds- og kommunikasjonsaktiviteter i sørlandshavnen.

Da kom han fra stillingen som kommunikasjons- og samfunnskontakt i samme havn.

Bernander har også hatt ulike roller i bedrifter og offentlig instanser gjennom Trainee Sør.

Han har en bachelor i statsvitenskap fra Universitetet i Agder med utveksling med University of California, Berkely, og i tillegg en master of Arts, International Relations, Queen Mary, University of London.

Den nye Kristiansand-ordføreren har hatt et tett og godt samarbeid med regionens næringsliv, og den tidligere markedssjefen mener nok fortsatt at Sørlandshavnen er et av de viktigste verktøyene for å skape vekst i næringslivet.

Så får det da vise seg om dette samarbeidet forsterkes ytterligere i samarbeid med næringsliv, operatører i havna, speditører og transportbransjen forøvrig, med Mathias Bernander som ny Kristiansand-ordfører.

En mulighetenes taburett

Nå har 33-åringen i alle fall en taburett med mulighet til å ta viktige grep for å styrke godstransporten sjøveien, noe han også hadde som mål som markedsdirektør i Kristiansand Havn.

Den ferske ordføreren kan bidra sterkt til å tvinge frem større satsing på sjøveis godstrafikk.

– Kristiansand har en strategisk beliggenhet. Ikke bare som et naturlig knutepunkt mellom Norge og de viktigste markedene i Europa. Men også fordi vi ligger som et godt knutepunkt mellom de viktigste markedene i Norge. Ny E39 og E18 har styrket denne posisjonen.

Det uttalte Mathias Bernander til undertegnede for en tid tilbake.

Logistikknyhetene.no ønsker lykke til!

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: