En sjåførenes og rekruttenes ambassadør

av

Hun vil til livs et nærmest prekært behov for sjåfører. Men så opplever hun også positive sider i sin iver med å finne løsninger.

– For Nor-logs del registrerer vi en forbedring i tilgang på jobbsøkere. Dette skjer i takt med at vi gjør mye for å legge til rette for våre sjåfører. Det skal være mulig å kombinere yrket med et familieliv, og ha en karrierevei i bedriften.

Det forteller Nor-logs HR leder Taj Meyer til Logistikknyhetene.no.

Hun understreker også at selskapet har løftet lønnsnivået for yrkessjåførene til godt over tarifflønnen.

Nylig var det «kick-off» for årets landsdekkende: «Følg drømmen, ikke strømmen»-turne: https://sotin.no/folg-drommen-ikke-strommen-2023/.

– Hvor står Nor-log i dette initiativet?

– Som hovedsponsor og Norges største privateide transportselskap er det helt naturlig at vi deltar i ulike fora for å møte fremtidens yrkessjåfører. «Følg drømmen, ikke strømmen» har et viktig budskap med å fremheve hvor avhengig Norge er av jobben yrkessjåførene gjør, og hvilke utdanningsvalg som finnes. For det er mange karrieremuligheter dersom man velger å ta en utdanning innen transport, og hva som er bra med å jobbe hos oss i Nor-log, forteller en engasjert Meyer.

– Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård var også med på «kick-off´en» for «Følg drømmen, ikke strømmen»-turneén. Hvor viktig er det at sentrale, politiske samferdselsmyndigheter er med?

– Det er et veldig viktig signal at de bidrar til å få oppmerksomhet rundt behovet for å rekruttere til yrkesfaglige utdanningsretninger slik som innen yrkessjåfør.

Samferdselsminister Nygård hilste på HR-sjef i Nor-Log, Taj Meyer, i forbindelse med åpningen av turneen “Følg drømmen, ikke strømmen”, utenfor Børsen i forrige uke.

– Og hva er Nor-logs rolle på turneen?

– Det er å fortelle om yrkessjåførstillingene hos oss og hvordan det er å være med Nor-log, Jfr. Det jeg sa tidligere, om det å få oppmerksomhet rundt hvor avhengig Norge er av jobben yrkessjåførene gjør. Det være seg at flere velger denne utdanningen, og at det er mange muligheter dersom man velger å ta en utdanning innen transport, sier Nor-logs HR-leder.

– Hvilke andre aktører er med?

– Det er flere bransjekolleger og samarbeidspartnere som deltar. Det være seg Posten Bring, Asko, Fellesforbundet, NHO, NLF, VY, Forsvaret og Learn med flere.

– Hvor viktig er dette initiativet for rekrutteringen til bransjen?

– Vi tror det er veldig viktig å nå ut til ungdommene som er i ferd med å velge utdanningsløp og yrkeskarriere. Det at de tidlig får informasjon knyttet til hvordan det er å ta utdanning, hvilke løp de kan velge, friheten de har med dette yrkesvalget, at i denne jobben kan du bo i hele Norge og så videre, forteller en engasjert Taj Meyer.

Og så understreker hun følgende:

– Vår jobb blir å tilføre nyttig og viktig info om karrieremulighetene i transportbransjen. Det er derfor vi stiller opp med representanter for flere yrkesgrupper i Nor-log: https://nor-log.no/ på arrangementet. På den måten kan vi gi gode svar fra folk med ulik erfaring.

Hun fremhever også at hun har med seg kollegene, avdelingsleder for trafikk Hilde Hansen, straks ferdig yrkessjåførlærling Morgan Nilsen og Birger Andersen med lang fartstid i bransjen som mekaniker, sjåfør, drift, logistikk og spesialist innen materiell med på laget.

– Hvordan vil du karakterisere rekrutteringssituasjonen i dag, og hva er behovet?

– Det er et stort behov for sjåfører både hos oss og i bransjen generelt sett. For Nor-logs del opplever vi en forbedring i tilgang på jobbsøkere. Det i takt med at vi gjør mye for å legge til rette for våre sjåfører, slik at det skal være mulig å kombinere yrket med et familieliv, og ha en karrierevei i bedriften. I tillegg har vi løftet lønnsnivået for yrkessjåførene til å være godt over tarifflønnen, avslutter Nor-logs Taj Meyer praten med Logistikknyhetene.no.

Les også om rekrutteringen her: https://logistikknyhetene.no/2023/08/30/rekrutteringen-til-bransjen-topper-agendaen-ogsa-hos-samferdselsministeren/

Fakta: Taj Meyer:

Stilling: HR leder
Alder: 51
Født: Bærum i 1972
Oppvokst: Blant annet i Ålesund og Oslo
Sivil status: Samboer
Yrkeserfaring: Salg, salgsledelse, rekruttering, ledelse og HR
Utdanning: Internasjonal markedsføring, administrasjon og ledelse, veiledning og coaching

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: