Ny suksess for forsyningskjede-spesialisten

av

Sverre Rosmo vil gjerne være på toppen av forsyningskjeden.

(Bilde: Sverre Rosmo, Foto: Per Dagfinn Wolden)

I forrige uke var General Manager Europe i Blue Ridge initiativtager til nok et vellykket arrangement, og selvsagt med verdikjeden i sentrum.

Ifølge Rosmo representerer Isola AS: https://www.isola.no/ noe av det råeste innen utvikling av verdikjeden, og innen planlegging og produksjon.

Selskapet var så absolutt verdt et besøk. Og her fikk da også en god knippe logistikere en riktig “turbo”-oppdatering på god logistikk-ledelse.

Skal toppe logistikk-kjeden

Sverre Rosmos hovedmål er å hjelpe logistikkledere og bedrifter til å toppe logistikk-kjeden. Ifølge forsyningskjede-spesialisten er digitalisering nøkkelen til optimal vare- og dataflyt.

Er lageret ditt overfylt? Spør Rosmo.

– I så fall må både lager og økonomi trimmes, understreker han overfor Logistikknyhetene.no.

Produksjonsplanlegging, prognoser, forsyningsplanlegging, salg og driftsplanlegging, samt å redusere lagerkostnader, er blant Blue Ridge-lederens styrker.

Gjennom disse grepene bistår han selskaper med å etablere fremragende servicenivå, bedre lageromsetning og overlager-reduksjon, og ikke minst reduserte ledetider.

Solide samhandlere

Sist uke inviterte Rosmo, i samarbeid med LOGMA – Nettverk for logistikkledelse, APX Systems AS og Swisslog bedriftsbesøk til Isola AS, og med Steffen André Welfler og hans kollegaer Roy Finden og Vetle Terland Nilsen som vertskap.

I tillegg til omvisning på fabrikken fikk deltagerne oppdatering om løsninger fra Blue Ridge, APX Systems AS og Swisslog. Rett og slett det siste innen Supply Chain Planning, Order Management og Warehouse Manangement.

Isolas Vetle Terland Nilsen, Leder Planlegging konsern, gjør et dypdykk i hvordan selskapet håndterer feltet Prognoser, også kalt Demand Planning.

Rosmos helter er innkjøperne

– Når de får riktige verktøyer og kompetanse, skaper de utrolige resultater. Med stadig økende krav i hverdagen med nye forretningsmodeller og teknologikrav, øker også kravene til hva innkjøperne skal klare å utrette: Mer, smartere og på kortere tid, forteller Rosmo til Logistikknyhetene.no.

Dette er da også bakteppet når han utvikler løsninger.

– De skal ligge helt i front når det gjelder kapasitet, grad av sofistikering, åpenhet i hele forsyningskjeden – og ikke minst: Brukervennlighet, fremhever han, og fortsetter:

– Våre innkjøpere skal glede seg til å gå på jobb. De skal vite at de arbeider med det kraftigste og samtidig mest brukervennlige og elegante verktøyet det er mulig å få tak i, for sin planlegging og utførelse, sier og fortsetter:

– Når innkjøperne da får lov til å levere resultater i verdensklasse, får bedriftsledelsen mer forutsigbarhet, kontroll og lønnsom drift. Og eierne får en bedrift med økt konkurransekraft, og som igjen blir betydelig mer verdt, forteller Rosmo.

Og så fremhever han følgende:

– Vår hverdag handler jo om å utnytte teknologien best mulig for å bedre vår service og lønnsomhet, redusere varelageret og jobbe enda smartere, forteller Sverre Rosmo til Logistikknyhetene.no.

Fakta: Sverre Rosmo

Stilling: General Manager Europe i Blue Ridge
Alder: 62
Født: Haugesund
Oppvokst: De første 10 årene i Ryfylke og deretter i Sørum kommune.
Sivil status: Gift
Yrkeserfaring: De siste 25 årene i programvarebransjen. Siden 2008 som distributør av løsningene til Blue Ridge og fra 2021 som del av Blue Ridge
Utdanning: Metode og logistikk, mye gjennom BI-systemet.
Verv: Han har i flere år hatt sentrale roller i LOGMA, som både styremedlem og leder. LOGMA er en frittstående og politisk uavhengig organisasjon for bedrifter innen industri, handel, transport, tjenester, forskning, rådgivning og undervisning.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: