Helt Hjems hittil største investering åpnet

av

– Dette er selve hjertet i Helthjem. Det er virkelig et kroneksempel på hvordan man kan bygge nye verdier på etablert infrastruktur.

(Bilde: Schibsteds konsernsjef, Kristin Skogen Lund, åpnet Helthjems nye terminal i Vestby Næringspark. Vestby-ordfører Tom Anders Ludvigsen i bakgrunn. Foto: Helthjem/NTB)

Det sa Schibsteds konsernsjef Kristin Skogen Lund da hun åpnet Helthjems nye hovedterminal i Vestby sør for Oslo. Selskapets største investering til nå er rene giganten.

Terminalen på over 30.000 kvadratmeter har en håndteringskapasitet på minst 40 millioner pakker årlig. Med Norges fremste miljøsertifisering (BREEAM) og solceller på taket er terminalen selvforsynt til blant annet maskinene i bygget og elbilparken.

Helthjems daglige leder, Anders Lunde Angen, konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund, og Vestbys ordfører, Tom Anders Ludvigsen var selvsagt til stede for å innvie den nye terminalen.

– Åpningen av denne terminalen viser hvor langt vi har kommet siden starten i 2015. Dette er til nå vår største investering, og med høysesongen rett rundt hjørnet er vi nå perfekt rigget for å levere pakker raskere enn noensinne, sa Vestby-ordføreren.

Og Helthjem-sjefen fulgte opp:

– Vi merker nå at veksten er tilbake. Hittil i år er vi opp hele 15 prosent fra fjoråret. Det er godt å komme på plass i en ny terminal, og hvor vi har enda større plass å boltre oss på, sa Anders Lunde Angen (bildet).

Han la ikke skjul på at han representerer Norges raskest voksende pakkedistributør med de mest fornøyde kundene.

Men han understreket også det stolte øyeblikket med denne åpningen.

– Når vi startet Helthjem i 2015, så hadde jeg aldri forventet at vi skulle bli så store så raskt. Vi er heller ikke i mål på reisen i dette eventyret, understreket Angen.

Helthjem-sjefen har imidlertid alltid hatt fokus på det å være en enkel og effektiv leverandør, og som gjør det enklere for kundene å få produktene sine hjem.

Nå ser Angen fram til en ny høysesong rett rundt hjørnet.

Heftig kapasitet

Investeringen som er lokalisert i Vestby Næringspark, sentrum av Logsitikk-Norge, representerer en firedobling av kapasiteten til Helthjem.

Selskapets hovedterminal huser automatiserte sorteringsanlegg, og har en kapasitet på minst 40 millioner pakker i året.

Schibsted Distribusjon og Schibsted Trykk, som produserer blant annet VG og Aftenposten, får også sin hovedsentral i nybygget.

– Helthjem er en suksesshistorie. De har valgt å se på utviklingen i markedet som en mulighet, og i takt med veksten har de også styrket produksjonen på papiravisene – det er imponerende, understreket Skogen Lund, og fortsatte:

– Dette er ikke bare et fantastisk og moderne nybygg. Det er også et symbol på hele drivkraften i Schibsted som konsern. Her forenes stolte tradisjoner med spennende nyskaping, sa Schibsted-sjefen.

Angen fremhevet at den nye terminalen også er et viktig bærekraftstiltak:

– Investeringen i den nye terminalen er et viktig grep vi gjør for å redusere utslipp. Ikke bare blir vi selvforsynt med strøm, men ved å samle alle selskapene under ett tak vil vi også spare betydelig med transportetapper, sa han.

Solid markedsleder

Ifølge Hovedorganisasjonen Virkes prognoser for detaljhandelen har netthandelen, som hadde en eksplosiv økning under pandemien, fått sin forventede nedgang i 2023.

Men Angen tilbakeviser denne påstanden og understreker at Helthjem derimot opplever en helt annen utvikling med solid vekst over fjoråret.

– Ikke bare knuser vi egne rekorder, men vi vokser også over netthandelsmarkedet og andre aktører i markedet, og det er utrolig gøy å se. Det ligger hardt arbeid bak dette fra hele teamet. Det gjelder alle som jobber på terminalen, budene våre, sjåfører og administrasjon. Vi er flere tusen som står på dag og natt, sa han, og fortsatte:

– Og kanskje viktigst av alt betyr dette en enklere hverdag for kundene våre, med enda flere pakker levert hjem, som er kjernen i det vi jobber for, sa Helthjem-sjef Anders Lunde Angen.

– Mer enn et distribusjonssenter

Ifølge ordfører i Vestby, Tom Anders Ludvigsen, er det mer enn et distribusjonssenter som nå åpner i Vestby.

– Dette handler også om verdiskapning og flere arbeidsplasser – og det er fantastisk å ønske nye mennesker velkommen til næringsparken i Vestby kommune, sa Ludvigsen, og fortsatte:

– Vi har jobbet hardt for å få Norges logistikk-sentrum til Vestby, og vi er stolte og glade for at Helthjem og Schibsted kommer hit og vil etablere seg her. Jeg gleder meg til å følge denne utviklingen videre, sa Vestby-ordføreren.

Også Helthjem-sjefen understreket verdiskapningen og pakkefraktens viktige samfunnsoppgave.

– For oss er det viktig å å sikre et godt tilbud med valgfrihet til folk. Fokuset vårt har alltid vært å tilby en enkel og effektiv levering som gjør det enklere for kunden å få produktene sine hjem. Dette fokuset har vi aldri forlatt, og skal fortsette å være i kjernen i det vi gjør – og den nye terminalen vil nå gjøre det mulig å levere et enda bedre produkt for kundene våre, sa Angen.

Se video her: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7106207873679945728/

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: