Bonde hindrer bygging av Ikeas varehus i Vestby

av

Det hjelper tydeligvis lite at Vestby-ordfører Tom Roger Ludvigsen har bidratt til å gjøre flere bønder til millionærer. For nå setter en bonde seg på bakbeina.

(Bilde: Joachim Dagenborg, kommunikasjonssjef i Ikea Norge. Foto: Ikea)

Les Logistikknyhetene.nos artikkel her: https://logistikknyhetene.no/2023/08/31/han-er-drivkraften-bak-en-logistikkens-solskinnshistorie/

Ikea har som kjent store planer. Ikke bare bygger man et nytt sentrallager til en prislapp på én milliard kroner, men også et nytt varehus er planlagt.

Møbelgigantens planlagte varehuset er lokaliseres et par kilometer fra deres nye sentrallager, og som skal stå klart i løpet av 2025.

Men varehuset skal bygges på Delijordet, og det som i dag er dyrket mark.

Avtalen mellom Vestby kommune og Ikea skal ha vært at man får bygge på dette jordet dersom man flytter matjorda til et nytt sted, og hvor ingen matjord går tapt.

Bonden Hans Petter Grønvold signerte for ti år siden en intensjonsavtale med Ikea om å ta imot denne matjorda, men har nå ombestemt seg og trukket seg fra intensjonsavtalen, ifølge Vestby Avis.

Dermed står Ikea uten et sted å flytte matjorda, for å bygge det planlagte varehuset på 13.000 kvm.

Det er nå satt på vent i påvente av en løsning for hvor matjorda kan flyttes.

Ikea jobber videre med saken

– Det stemmer at bonden på Kjenn har gitt beskjed om at han ikke ønsker å ta imot denne jorden. Fra vår side jobbes det nå med å utrede andre alternativer. Vi har en god dialog med kommunen og begge parter har vært tydelige på at det er en forutsetning for prosjektet at vi finner en god løsning for matjorden som ligger der. Vi jobber nå med å innhente informasjon som kan avklare det spørsmålet, sier Joachim Dagenborg, kommunikasjonssjef i Ikea Norge, til Netthandel.

Dagenborg har også tidligere uttalt til Moss Avis at nettopp Vestby er et viktig strategisk område for Ikea, og at man derfor neppe vil gi opp planene om å bygge et varehus nettopp her.

– Vi har allerede investert milliardbeløp her i forbindelse med byggingen av vårt nye sentrallager et par kilometer unna denne tomten. Det innebærer 150 nye arbeidsplasser når lageret åpnes sommeren 2025. Vi har en god dialog med kommunen, og ønsker å bidra til aktivitet og langsiktig vekst i Vestby, uttalte Dagenborg til Moss Avis tidligere i sommer.

Ikeas nye sentrallager skal for møbelgiganten være energieffektivt, sørge for raskere hjemlevering, økt netthandel samt økt kapasitet.

Tidligere i sommer flyttet Ikea pakkelageret fra Sverige til ColliCare Logistics i Vestby.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: