Imponert næringsminister etter sjømat-besøk

av

Næringsminister Jan Christian Vestre er imponert etter besøket til Vestre Gardermoen næringspark og The World Seafood Center, verdens største kjøle-bygg for sjømat, tirsdag denne uken.

(Bilde: Thor Thoeneie kunne fortelle næringsminister Jan Christian Vestre at Oslo Airport City har store og langsiktige planer for Gardermoen næringspark. Foto: Carl Christian Engstad/Romerikes Blad)

Byggingen av The World Seafood Center er allerede godt i gang. Sjømatsenteret er lokalisert rett vest for Sentralområdet i Oslo Airport City, inn mot ny rullebane 3.

Les om Oslo Airport City her: https://osloairportcity.no/

Bygget er unikt ikke bare i størrelse, men også med bærekraftige og innovative energiløsninger i utarbeidet i samarbeid med Statkraft og bistand fra Malling Energi og Miljø.

Gardermoen Perishable Center AS (GPC) som har inngått avtale om leie av 18.000 kvm. i første etasje og Oslo Seafood Center som leier et areal på 12.000 kvm. i andre etasje, har allerede overtatt lokalene.

Les om overtagelsen her: https://logistikknyhetene.no/2023/06/10/fiskelykken-i-norge-fortsetter-tirsdag-ble-oscc-offisielt-apnet/

Bygget utvides i en fase 2 med ytterligere 20.000 kvm., og hvor Mowi ASA har signert en leieavtale for 10.000 kvm. i første etasje. Mowi flytter etter planen inn første kvartal 2024.

Totalt areal blir rund 55.000 kvm.

Imponert

– Jeg er veldig imponert over planene og det forrykende tempoet her. Jeg er glad for det høye ambisjonsnivået på bærekraft og energi, at det skal være mest mulig skånsomme arealinngrep og at alle bygg blir miljøsertifisert. Vi skal skape jobber og løse klimakrisen, men vi har også en naturkrise som krever at vi tenker annerledes om hvordan vi bruker og gjenvinner ressurser og tar vare på naturen. Det virker som en helt integrert del av planene her, sier Næringsminister Jan Christian Vestre Vestre til RB etter besøket tirsdag.

Oslo Airport City er en destinasjons-utvikler som skal bygge 1 mill. kvm. næringsarealer innen blant annet logistikk, handel, kontor, industri og foredling, service/tjenesteyting, hotell, kongress og rekreasjon.

Prosjektet ble allerede ferdigstilt med 2500 kvm. innen mobilitet i 2022, og har 76.000 kvm. innen logistikk under bygging i 2023.

Når Oslo Airport City går inn i 2024 vil det være ferdigstilt 72.500 kvm. av prosjektet.

Roser kommune og regjering

Ordførerkandidat Silje Rygland (Ap), næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og Oslo Airport City-direktør Thor Thoeneie i samtale med en ansatt på The World Seafood Center tirsdag. (Foto: Carl Christian Engstad)

Administrerende direktør Thor Thoeneie i Oslo Airport City skryter av samarbeidet med både regjeringen og Ap-styrte Ullensaker.

Thoeneie fremhever at regjeringens støtte av planene er noe de trenger. Han er glad for at regjeringen har fått øynene opp for Gardermoen som Norges viktigste knutepunkt.

I NHOs Kommune-NM for 2023 ble Ullensaker kommune denne uken kåret til den 12. mest næringsvennlige kommunen i landet.

– Det er vi kjempefornøyd med. Vi har store ambisjoner for Ullensaker, og jeg tror kommunen kan få en stor merkelapp i fremtiden på linje med Oljebyen Stavanger og Teknobyen Trondheim. Vi må bare finne vår nisje, sier Aps ordførerkandidat Silje Rygland til RB.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d