Rekrutteringen til bransjen topper agendaen – også hos samferdselsministeren

av

I dag var kick-off for årets landsdekkende “Følg drømmen, ikke strømmen”- turne, et initiativ for å rekruttere flere yrkessjåfører. Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård hilste på HR-sjef i Nor-Log, Taj Meyer, i forbindelse med åpningen av turneen utenfor Oslo Børs onsdag.

Dette er et viktig arrangement og en viktig turne for å styrke rekrutteringen til bransjen.

Nor-log kommer til å delta på flere av arrangementene under turneen med både kjøretøy og representanter fra bedriften, slik som i dag.

Her samlet det seg både ungdommer, bransjeorganisasjoner og myndigheter. Også NHO Logistikk og Transport’s to medlemsbedrifter Nor-log: https://nor-log.no/ og Posten Bring: https://www.postenbring.no/ var til stede.

Thor Chr. Hansteen og Silje Vhile Braaten fra NHO Logistikk og Transport: https://www.nholt.no/ deltok også på åpningen av den landsdekkende rekrutterings-turneen. Målsettingen er å vise frem hvilke muligheter som finnes i transportbransjen og hvilke veier som finnes inn til yrkene i næringen.

Spesielt er fokuset rettet mot yrkessjåfører, innen både gods- og persontransport.

Fra 30. august til 30. september er det planlagt ca. 40 turne-stopp rundt i Norge, hvorav det første var Børsen i Oslo.

Siste stopp er Transport & Logistikk på Nova Spektrum (28.-30. september).

Prosjektet håper å nå mange potensielle yrkessjåfører i løpet av de neste 30 dagene, anslagsvis så mange som 7000-8000 ungdommer.

Samferdselsminister Nygård tok seg tid til en prat med advokat i NHO Logistikk og Transport, Thor Chr. Hansteen og Taj Meyer, HR-leder i Nor-Log.

– Sjåførrekruttering har vært en stor utfordring i en lengere periode for bransjen nå. Det er viktig at det settes på dagorden, og derfor syntes vi det var fint å ta turen ned hit i dag, sier NHO LTs Thor Chr. Hansteen.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård åpnet rekrutterings-turneen.

– Dette er et flott initiativ og jeg håper mange lar seg inspirere til å bli yrkessjåfør, understreket han blant annet.

Foruten det som foregikk på scenen var mulighet for å prøvekjøre tungbil i simulator, sette kjetting på dekk, titte (og sitte) inne i ulike kjøretøy samt prate med yrkessjåfører.

Solid team fra Nor-log

Nor-log-gjengen. (F.v.) Birger Andersen, Morgan Nilsen, Hilde Hansen og Taj Meyer.

Taj Meyer, HR-leder i Nor-log, fremhevet følgende:

– Nor-log er Norges største privateide transportselskap og sysselsetter et stort antall sjåfører, og vi er derfor svært opptatt av rekruttering til yrket. Vi har tydelige krav til våre sjåfører når det gjelder personlige egenskaper som ansvarsbevissthet og seriøsitet, sa Meyer og fortsatte:

– Til gjengjeld tilbyr vi gode arbeidsvilkår, tilrettelegging i ulike livsfaser og mulighet for intern omskolering, sa Nor-logs HR-leder, Taj Meyer.

Turneen er et samarbeid mellom SOTIN (Samarbeidsforum for opplæringsvirksomheter innen Transport og Logistikkfagene i Norge): https://sotin.no/, Norges Lastebileier Forbund: https://lastebil.no/, NHO Transport: https://www.transport.no/ og flere bedrifter i transportbransjen.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d