Den nye leverandøren av kritisk transport-infrastruktur

av

Den nye SAS Cargo-sjefen, Marcus Ek, har allerede hatt en måned i sjefsstolen etter at han tiltrådte som adm. direktør/CEO i flyfrakt-selskapet 1. august.

Hans primæroppgave og rolle er å fortsette utviklingen av en viktig leverandør av kritisk transportinfrastruktur, globalt så vel som i Skandinavia.

Ek betraktes som en ressurssterk person med strategisk skarpsindighet, kombinert med dyp innsikt i flyfraktlandskapet,

Ek har lang erfaring fra luftfartsindustrien og har en sterk merittliste i SAS.

Et vellykket lederskap

Kjetil Håbjørg

Ifølge Kjetil Håbjørg, EVP Airline Services, har han vært en viktig del av implementeringen av SAS Forward-planen på en vellykket måte, og har hatt en sentral rolle for sentrale bedrifts-, agent- og charterkunder.

– Jeg er sikker på at Ek vil bli en god leder for forretningsenheten SAS Cargo, og til å fortsette å utvikle sin rolle som en viktig leverandør av kritisk transportinfrastruktur, globalt så vel som i Skandinavia, sier Håbjørg.

En nøkkel-aktør

SAS Cargo har utviklet seg til en nøkkel-aktør innen skandinavisk infrastruktur i løpet av det siste tiåret og har tatt en strategisk og ledende rolle innen digital transformasjon.

Selskapet spilte en sentral rolle under Covid-19-pandemien ved å sikre transport av medisinsk utstyr, varer og last over landegrensene, og til stor samfunnsstøtte gjennom den største krisen i moderne tid.

Markus Ek har vært en del av SAS siden 2008 og har hatt stillinger hovedsakelig innen innkjøp og salg. Mens han var i rollen som VP Global Sales, tok Ek også rollen som fungerende leder for transformasjons-kontoret i SAS, og han ledet det viktige arbeidet med å transformere SAS etter pandemien.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: