Politisk lastebilaksjon i ettermiddag

av

Konvoi for ny Oslofjordforbindelse går som planlagt tirsdag ettermiddag.

(Bildet: Viseadministrerende direktør i NLF, Jan-Terje Mentzoni, gir samferdselsministeren og regjeringen skryt.)

NLFs politiske markering 29. august fra klokken 17.00 skjer på begge sider av tunnelløpene i Oslofjord-forbindelsen.

Markeringen er delt i to. Først kjøres det fra hver side av tunnelen, for deretter å møtes i Røyken næringspark.

Her blir det blant annet panelsamtale og spørsmål fra salen til politikerne.

Ukens gla´nyhet

Ifølge Lastebil.no er ukens gladnyhet at regjeringen lover byggestart for ny Oslofjordtunnel i 2024.

Dette kom lastebileierne i forkjøpet i forhold til NLFs politiske markering for ny Oslofjordforbindelse.

Aksjonen blir likevel gjennomført som planlagt, både for å feire, men også for å markere at ny Oslofjordtunnel bare er halve jobben for å fullføre ny Oslofjordforbindelse.

Regjeringen setter av penger i statsbudsjettet for neste år. Spaden for ny Oslofjordtunnel stikkes i jorda allerede til neste år. Den totale prislappen er 6,5 milliarder kroner.

Bak aksjonen med lastebil-konvoi for ny Oslofjord-forbindelse står foruten NLF, Røyken næringspark, Asker Næringsforening og Drammen Næringsforening aksjonere.

– Vi er glade for at dette viktige og gryteklare prosjektet endelig kommer i gang. Det er helt nødvendig for både norsk samferdsel og for næringslivet. I tillegg er det viktig med tanke på sikkerheten til våre medarbeidere og til trafikantene som ferdes der, sier NLFs regionsjef, J. Kristian Bjerke. 

Samtidig understreker han at et nytt løp i Oslofjordtunnelen bare er halve jobben for fullføringen av en ny Oslofjordforbindelse, som NLF i så lang tid har kjempet for. 

– Vi skal derfor aksjonere som planlagt, for nå er det viktig at regjeringen også tar tak i E134 Dagslett-E18. Samtidig blir det en feiring av de 6,5 milliardene som er lovet til nytt løp i Oslofjordtunnelen. Vi gleder oss til arbeidet starter og i kommende aksjon skal det også feires. Vi skal kjøpe inn kake og det skal i tillegg kjøres med flagg, forteller Bjerke.  

Fornøyd

Dette betyr at regjeringen så langt har lovet penger til Oslofjordforbindelsen som var høyest prioritert av Statens Vegvesen og Sørfoldtunnellene i Nordland som var den tredje høyeste prioriterte strekningen. I tillegg til disse strekningene har Statens Vegvesen lagt frem E134 Røldal-Seljestad som nummer to og E16 Hylland-Slæen som nummer fire i den prioriterte lista over gryteklare prosjekter.

– Jeg vil gi skryt til regjeringen som viser at de vil satse på trygge og fremkommelige veier. Arbeiderpartiet og Senterpartiet viser handlekraft og at de forstår hvor viktig infrastruktur er for verdiskapning i hele Norge. Vi håper dette samtidig betyr at de to siste prosjektene øverst på prioriteringslisten til SVV (E16 Arna – Stanghelle og E39 Ådland – Svegatjørn) også iverksettes. Det er helt nødvendig med tryggere veier også på Vestlandet i 2024, sier viseadministrerende direktør i NLF, Jan-Terje Mentzoni.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: