Lover to nye tunneler på to dager – Nå kommer ny Røldalstunnel også

av

 – Viktig for å binde Østlandet og Vestlandet tettere sammen, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Ifølge NRK skal den 4,6 km lange og værutsatte Røldalstunnelen på toppen av Røldalsfjellet på E134 avløses av ny tunnel mellom Røldal og Seljestad.

Offentliggjøringen, som skjedde på en pressekonferanse på vestsiden av den gamle Røldalstunnelen, kommer dagen etter at regjeringen kunngjorde at de setter av penger til ny Oslofjordtunnel i statsbudsjettet. Også denne tunnelen er på E134.

– Det er jo et ledd i satsingen på øst-vest-forbindelser. Dette er et veldig viktig prosjekt i denne regionen, og det betyr at vi legger opp til oppstart i statsbudsjettet, som vi da presenterer i oktober, sier Nygård.

Planen om en ny og vintersikker tunnel mellom Seljestad og Røldal på E134 i Ullensvang har vært inne i Nasjonal transportplan (NTP) i en årrekke.

Værutsatt

Den 4,6 km lange Røldalstunnelen på toppen av Røldalsfjellet skal avløses av ny tunnel mellom Røldal og Seljestad. (Foto: Statens vegvesens vebkamera/NTB)

Tunnelen skal spare biler og tungtransport for kraftig stigning både på øst- og vestsiden av Røldalsfjellet, samt den trange og kondensutsatte Røldalstunnelen (4,6 km) helt øverst, ifølge NRK.

Som kjent var den ikke med da statsbudsjettet for 2023 ble presentert i fjor høst. Regjeringen satte prosjektet på vent på grunn av den økonomiske situasjonen. Dette skapte kraftige reaksjoner, ikke minst fra tungtransportbransjen, og som lenge har krevd denne tunnelen.

Snur før valget

Men nå, to uker før valget, har regjeringen snudd.

Tirsdag ettermiddag kunne samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) fortelle at regjeringen nå lover penger til prosjektet, og som Vegvesenet hadde på sin topp fire av prioriterte prosjekter for byggestart i 2023.

– Dette er en veldig viktig tunnel fordi her er det utfordringer med fremkommelighet, og tungtransporten står ofte fast, sier Nygård til NRK.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d