Møter samferdselsministeren  – Nå er det kritisk  

av

– Nå haster det veldig med å få opp en ny bru ved Ringebu. Det sier næringspolitisk direktør i NHO Logistikk og Transport, Ole A. Hagen.

I formiddag skal de møte samferdselministeren om kompensasjon til jernbaneaktørene etter bru-kollapsen på Dovrebanen, for akkurat nå er det helt umulig å frakte gods på bane mellom Sør-Norge og Trøndelag.

Det var i P4-nyhetene i formiddag at Hagen opplyste dette.

– For selskapene som er togoperatører, som CargoNet og OnRail, så er dette helt kritisk, ifølge Hagen.

Og han fortsetter:

– De vil jo for det første miste inntekter på i størrelselsorden 3-4 millioner hver dag, og med den tidsangivelsen vi har fått fra departementet for gjenåpning av Dovrebanen, så vil dette kunne gi tap på i størrelsesorden 100 millioner kroner ut året, forteller NHO LTs næringspolitiske direktør.

Og han presiserer at kostnadene for selskapene er der fremdeles.

Han forteller også at det ikke er togoperatørenes skyld at infrastrukturen ikke fungerer, og at det viktigste nå er å få opp en ny bru, som en midlertidig løsning. 

– Vi har ikke fått noen andre signaler enn at dette kan ta tid, og det bekymrer oss. Vi oppfatter at om dette hadde vært i Ukraina, Kina eller Japan, så hadde det vært snakk om dager eller uker, heller enn måneder, avslutter Ole A. Hagen.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: