I front med grønn omstilling

av

Westport er blant verdens første brukere av Kalmars nye og innovative teknologi. Og allerede i år har Risavika-selskapet halvert sine utslipp.

– Dette beviser at vi mener alvor med vår ambisjon om å være i front med grønn omstilling, sier adm. direktør Kristian Løvaas i Westport.

Denne uken ble selskapets nyeste nullutslipps-anskaffelse satt i operativ drift i Risavika, en av verdens første elektriske reachstackere.

Med denne investeringen realiserer Westport utbygging av elektrisk infrastruktur.

Investering i elektrifisering, hybride løsninger og bruk av biodiesel har bidratt til at selskapet allerede i 2023 vil ha halvert sine utslipp.

Westport-sjefen understreker at Stavangerregionen Havn har vært en uvurderlig samarbeidspartner for å realisere utbygging av elektrisk infrastruktur.

– Nå gleder vi oss til å se vår nye maskin og ny-teknologi i drift, sier Løvaas.

Adm. direktør Kristian Løvaas i Westport

Kraftig maskineri

Maskinen, en ERG450-65S5 er levert av Kalmar, har en løftekapasitet på 45 tonn og drives av et 326 kWh Litium-ion batteri som skal dekke et fullt skift med god margin.

Ladeinfrastrukturen er levert av Supercharge AS og har en ladeeffekt på inntil 360 kWt/t. Reachstackeren håndterer inntil 350 kW lading.

– Den nye elektriske reachstackeren fra Kalmar utgjør et svært viktig bidrag mot vår målsetning om nullutslipp innen 2030. Det faktum at Westport nå er blant verdens første brukere av Kalmars nye og innovative teknologi beviser at vi mener alvor med vår ambisjon om å være i front med grønn omstilling, sier Kristian Løvaas.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: