– Vi trenger en global Co2-skatt som svir  

av

– Norge henger langt bak EU i miljøambisjoner og handlekraft og vi må få opp farten dersom vi skal få til utslippskutt.

(Bilde: Her er Pia Meling sammen med kollegene Elisabeth Grieg og Gry Larsen, henholdsvis Co-owner og Head of Sustainability and Public Affairs i Grieg Group. Foto: Grieg Group)

Det er den klare oppfordringen fra Pia Meling, Managing Director i Grieg Green AS.

Hun understreker at vi trenger en global Co2-skatt som svir, men der avgiftene går til å medfinansiere dekarboniseringen.

– Fra maritim næring er det et stadig mer samlet rop om at det virkelig må koste å forurense slik at det blir et marked for utslippsfrie drivstoff/skip, skriver Meling på LinkedIn.

Og hun fortsetter:

– I Grieg Maritime Group gjør vi det vi kan for å omstille oss, vi har blant annet investert i North Ammonia sammen med Arendals Fossekompani ASA. Denne uken ønsket vi Mikkel Tørud velkommen som CEO i dette spennende selskapet som utvikler prosjekter for produksjon av grønt hydrogen og grønn ammoniakk.

Managing Director Pia Meling i Grieg Green AS. Foto: Per Dagfinn Wolden

Hun viser også til at i Grieg Green jobbes det med bærekraftig resirkulering av skip.

– Det var derfor spennende for meg å delta på diskusjoner om sirkulær omstilling og grønt stål på Arendalsuka. Her hadde jeg også gleden av å høre Inga Strümke, en fantastisk formidler, Nicolai Tangen og Sven Størmer Thaulow diskutere om AI kan være ansvarlig, og hvordan vi skal klare å regulere de store teknologiselskapene, sier Managing Director Pia Meling i Grieg Green AS.

Ros til Arendalsuka

Hun roser Arendalsuka som arrangement, og at det finnes ingen andre arenaer der politikere, næringsliv, organisasjoner og enkeltmennesker som brenner for noe møtes i slikt omfang og diskuterer hvordan vi skal forbedre samfunnet vårt.

– Det diskuteres på små og store scener, på store seilskuter og små privatbåter, fra morgen til kveld. Det er en masse provisoriske lokaler med dårlig teknisk rigg og trangt om plassen, men det er skikkelig mye bra innhold og inspirerende mennesker, avslutter Pia Meling.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d