WW former fremtiden med ny fartøy-generasjon

av

Wallenius Wilhelmsens lanserer nå neste generasjons bil- og lastebilskip.

– Jeg er veldig glad for at vi kan lansere dette på markedet nå. Jeg vet at det forventes av oss, og at for å beholde flåtestørrelsen må vi fortsette å bestille fartøy. Men uten noen klar retning for fremtidig drivstoff, har dette ikke vært en lett oppgave. Vi trengte tid til å vurdere hva som var det beste alternativet for oss, sier Xavier Leroi, EVP & COO Shipping Services i en pressemelding.

Dermed er ventetiden over, og Wallenius Wilhelmsen (WW) er stolt over signeringen av intensjonsavtalen for fire faste og åtte valgfrie neste generasjons fartøy, av klassen 9350CEU metanol dual fuel ren bil- og lastebilskip. De første fartøyene fra Jinling Shipyard (Jiangsu) blir levert fra andre halvdel 2026.

– Vi tror at metanol er den raskeste måten for å nå netto-nullutslipp, noe som vil gjenspeile våre valg fremover også. Disse fire fartøyene er beordret til å bruke alternative drivstoffkilder, som metanol, ved levering. De vil også være ammoniakk-klare og vil kunne omdannes så snart ammoniakk blir tilgjengelig på en trygg og sikker måte, sier Leroi.

Presserende behov

– Det er et presserende behov for at industrien vår skal forandre seg i løpet av de neste par årene. Som et selskap er vi fast bestemt på å forme denne bransjen og lede veien for å utnytte effektivt skiftende omstendigheter, ettersom vi vokser med kunder og partnere som deler vår reise, sier Lasse Kristoffersen, administrerende direktør, og fortsetter.

– Og dette er ikke bare fire nye vanlige fartøyer. Vi er forpliktet til å være en formgiver, ikke en adapter. Vi ønsker å være transformerende i kampen mot klimaendringer, og alle Wallenius Wilhelmsens nye investeringer vil bidra til de ambisiøse målene om å nå netto-nullutslipp innen 2027, med vår nye fartøysklasse “The Shaper Class”, sier Kristoffersen.

Lederen av verdens største RoRo-fartøysoperatør med 135 fartøy har høye ambisjoner for fremtiden.

Tett samarbeid

Lars Ekren, Senior Manager – Newbuildings and Conversions forteller følgende:

– Prosessen med å utvikle vårt nye design startet for over 1,5 år siden og Newbuidlings-teamet har jobbet i tett samarbeid med designeren (Delta Marin) og interne og eksterne interessenter i denne perioden. Dette for å sikre at fartøyets design oppfyller sikkerhetskravene og er godt egnet for våre fremtidige kortsiktige og langsiktige operasjonelle behov, sier Ekren, og fortsetter:

– Energieffektivitet og reduksjon av klimagassutslipp er en topp prioritet, og mye arbeid er lagt ned for å sikre at de nye fartøyene i betydelig grad vil bidra til å oppfylle våre utslippsreduksjons-mål.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: