Arendalsuka: Regjeringens nøkkelrolle

av

Regjeringen spiller en nøkkelrolle for å sikre langsiktige rammebetingelser.

(Bilde: Regjeringen spiller en nøkkelrolle for å sikre langsiktige rammebetingelser. Her representert ved statssekretær Tom Kalsås (SD) i møte med NHO LTs næringspolitisk direktør Ole A. Hagen. Begge deltok i debatten i Samferdselsteltet.)

Det var blant konklusjonene på debatten i Samferdselsteltet på Arendalsuka mandag.

Her var både bransjeaktører og politiske aktører invitert til debatt.

Norsk elbilforening, Statens vegvesen og Enova var arrangør av sesjonen om elektrifisering av tungtransporten i Norge, og hvor raskt dette kan skje.

Næringspolitisk direktør i NHO Logistikk og Transport (NHO LT), Ole A. Hagen, var en av de som skulle prøve å “svare” på dette.

Og han møtte blant andre statssekretær i Samferdselsdepartementet, Tom Kalsås (AP), byråd for finans i Oslo, Einar Wilhelmsen (MDG) og stortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde (H), medlem av Energi- og miljøkomiteen.

Må trappes kraftig opp

Norges klimapolitikk for varebiler og lastebiler bør trappes kraftig opp. Norge kan gå foran og vise verden at det er mulig å ta neste viktige skritt for å kutte utslipp fra veitransporten. Det er på tide å følge opp den norske elbilsuksessen for personbilene med en ny stolt klimahistorie for de tyngre bilene.

Det står det blant annet å lese i Norsk elbilforenings ferske rapport om politiske virkemidler for salg av elektriske lastebiler. Rapporten kan lastes ned via denne lenken: https://www.nholt.no/siteassets/bilder/arendalsuka-2023/neste-kapittel-i-norsk-elbilsuksess-2023-norsk-elbilforening.pdf.

– En svært viktig arena

Hagen fremhever viktigheten av en arena som Arendalsuka:

– Her kan vi få gjennomført flere møter med viktige beslutningstakere på tre dager, i motsetning til flere uker i “hverdagen”, sier Ole A. Hagen.

Både Are Kjensli og Ole A. Hagen skal delta i flere debatter utover uken.

Rundt 1700 arrangementer og 200 stands fyller Arendal sentrum fem dager hver august. Mandag gikk startskuddet for arrangementet 2023.

Samferdsel og tilhørende tema står på programmet ved flere anledninger, og NHO Logistikk og Transport er med.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: