Kosttilskudd fra Andøya – Transporterer 1 milliard tabletter årlig

av

– I 2023 dobler vi kapasiteten med én ny produksjonslinje på Andenes og én ny produksjonslinje i Windsor, Canada. Vi vil kunne produsere mer enn 1 milliard tabletter årlig.

Det forteller Espen Vonen Svae til Logistikknyhetene.no.

(Bildet viser en fabrikk og bygningene som ligger helt ute ved Nordishavet. Foto: Siva)

– Ja, vi vokser ut i verden, sier den garvede logistikeren og Head of Operations and Supply chain i Vitux.

Globale sendinger fra Andenes

Svae leder selskapets logistikk og supply chain fra hovedkontoret i Oslo, men Andenes ved Nordishavet er et svært sentralt ståsted for hans daglige virksomhet.

– Vi sender fire til seks innlands-containere ukentlig fra Andenes til et tredjepartslager i Oslo. Fra lageret i Oslo distribuerer vi kosttilskudd til kunder i Europa og resten av verden, sier Svae til Logistikknyhetene.

– Og hvordan foregår dette?

– Vi bruker termo-trailere til kunder i Europa. Ut av Europa går det meste med fly, men vi har også noen større forsendelser med reefer-containere. Kundene våre selger videre til forbrukere over hele verden, forteller Svae.

– Men det krever kyndige folk for å klare dette?

– Vi er heldige som har rekruttert flinke, engasjerte og lojale medarbeidere både på Andenes og i Oslo, sier Svae som til daglig sitter på Oslo-kontoret, men med hyppige besøk til Andenes-fabrikken.

– Men hvorfor falt valget på nettopp Vitux?

– Det er spennende å jobbe for et innovativt selskap i stadig vekst, og som produserer viktige helseprodukter for mange, sier Svae.

I Vekst-modus

Siva er utbygger for Vitux på Andenes: https://siva.no/

I fjor hadde Vitux 85 ansatte i Europa og Nord-Amerika, to produksjonslinjer og omsatte for nærmere 200 mill. kroner.

– Til sammenligning hadde vi 1 produksjonslinje og omsatte for 100 mill. kroner i 2018, sier Svae og understreker følgende:

– I 2023 dobler vi selskapet kapasiteten med 1 ny produksjonslinje på Andenes og 1 ny produksjonslinje i Windsor, Canada. Vi vil kunne produsere mer enn 1 milliard tabletter årlig.

– Og hva er målet?

– Det er å passere en halv milliard kroner i omsetning i løpet av få år, svarer Espen Svae, Head of Operations and Supply chain i Vitux.

Han ber Logistikknyhetene.no om å fremheve at selskapet erobrer verden og stadig nye markeder med ConCordix®-teknologien: https://concordix.com/about-vitux/.  

– Vi selger mest i Europa, men har størst vekst i USA og Asia, sier Svae.

Bred erfaring

Den garvede logistikeren, Espen Vonen Svae.

Espen Svae har etablert god verdikjede- og logistikkerfaring før han tiltrådte som Head of Operations and Supply Chain i Vitux AS i 2015.

Da drev han eget konsulentselskap i Sarpsborg med Jetpak, ASKO og Shortsea Promotion Centre som kunder.

Svae har hatt flere ledende logistikkroller i løpet av en 20-årsperiode.

Det være seg distribusjonsdirektør i Europris AS med ansvar for inngående transport og distribusjon til 210 lagre, samt ansvar for selskapets 3PL og cross docking i Kina.

Han har vært adm. direktør i Jetpak Borg AS, logistikkdirektør i Borregaard, prosjektdirektør i Stabburet AS, samt hatt ledende roller i Orkla ASA med ansvar for pharma-logistikk.

Espen Svae har også vært styremedlem i Logistikkforeningen i flere år.

Høy kompetanse ytterst i havgapet

  • Vitux-fabrikken på Andenes i Nordland er en vekstbedrift, og som leverer et patentert omega3-basert næringsmiddel til norske og internasjonale kunder. Virksomheten omfatter en produksjonslinje som bidrar til økt verdiskaping og sikring av arbeidsplasser med høy kompetanse i regionen.
  • Vitux har holdt til på Andenes siden 2011. Produktet går inn som innsatsfaktor i kjente merkevarer, og har sitt utspring fra FoU-miljøet i Tromsø (UiT og Siva Innovasjonssenter Tromsø).
  • Det er stor etterspørsel etter produktet duksjonslinjen vil sikre leveringsdyktighet. Som en betydelig lokal arbeidsgiver, er dette viktig både for bedrift og bygd. Vitux investerte 35 millioner kroner i nødvendig produksjonsutstyr.
  • Siva er stolte av å samarbeide med næringslivet i Nordland for å videreutvikle og trygge regionens verdiskaping og sysselsetting, samt å tilrettelegge for lønnsom produksjon og eksport av norske varer.

Vitux er norskeid. Forretningsmuligheten er basert på selskapets revolusjonerende og patenterte ConCordix-teknologi. Vitux skal forandre hvordan folk spiser kosttilskudd og legemidler med leveringsformen ConCordix®, og som er en suge- og tyggbar geletablett.

Vitux er en tredjepartsprodusent som tilbyr produkter for kosttilskudd-industrien.

ConCordix er en patentert teknologi i Vitux AS som bidrar til at kosttilskudd blir mer innbydende å spise og gir raskere og bedre opptak.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d