Container-gigantene knives: CMA CGM på vei forbi Maersk

av

CMA CGM er på vei til å seile forbi Maersk til å bli det nest største rederiet på container-kapasitet.

For noen år siden virket det usannsynlig at Maersk ville havne på tredjeplass i rangeringen av verdens største containerlinjer. Men ferske data viser at virkeligheten blir en annen de neste årene.

Ifølge Container News er altså det franske sjøfartsselskapet CMA CGM på vei til å overvinne det danske rederiet og bli det nest største containerrederiet på TEU-kapasitet.

Den nåværende containerkapasiteten til Maersk-flåten er på 4.149.918 TEUs, og med en markedsandel på 15.2%, mens CMA CGM har 12.8% av markedet med 3.514.318 TEU-kapasitet.

Alphaliner-data pr. 10. august

CMA CGM den nest største ordreboken etter MSC, mens Maersk ikke har investert like tungt som konkurrentene i nybygg av containerskip.

CMA CGM forventer en økning i sin totale flåtekapasitet på 1.211.371 TEUs, og som ifølge nåværende ordrebok inkluderer 117 skip. Maersk øker kapasiteten med kun 404.800 TEUs fra 33 nye skip.

Uten drastiske endringer i nybyggingsordrer fra de to shippinggigantene, forventes det Marseille-baserte containerrederiet å klatre til andreplassen, når det mottar sine nye fartøy.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: