Hun deler 80 mill. med sine ansatte

av

Nova Sea deler 80 mill. av overskuddet med de ansatte. Og nylig lanserte selskapet samarbeid om elektronisk transport med Meyership.

(Bildet: Aino Olaisen (48) er en av Norges største innen lakseoppdrett, med en formue på 1,6 milliarder kroner ifølge Kapital. Hun er medeier og styreleder i lakseoppdrett-bedriften Nova Sea på øya Lovund på Helgelandskysten.)

Lakseoppdretteren: https://novasea.no/ i nord med base på Lovund fikk et solid overskudd i regnskapet for 2022 på 1,1 milliard kroner (etter skatt), noe som er vesentlig høyere enn overskuddet i 2021 (794 mill.).

Det gjør at selskapet betaler ut bonus til sine 274 ansatte, skriver Helgelands Blad.

Bonusen utgjør i snitt 231.000 kroner pr. ansatt, i tillegg til at de ansatte får mulighet til å kjøpe B-aksjer i selskapet.

Bonusen utgjør nærmere 80 millioner kroner.

Samarbeider om elektrisk transport

Daglig leder Leif Sagen i Meyership har inngått samarbeid med Nova Sea for at laksen skal få en grønnere transport. Foto: Per Dagfinn Wolden.

Nylig lanserte Nova Sea samarbeid med Meyership: https://meyership.no/ om elektrisk transport.

– Det grønne skiftet ligger oss nært. Nord-Norge står for halvparten av lengden i Norge, sier daglig leder Leif Sagen i Meyership til Rana Blad.

De to selskapene har sikret seg landsdelens to første elektriske trekkvogner til å frakte laksen.

Det gir et internasjonalt signal at de selskapene transporterer laks på en klimavennlig måte.

– Jeg jobber med transport og mobilitet i Europa, og det som skjer her er spesielt framoverlent og innovativt, sammenlignet med hva som skjer ellers, sier Tsetsemetis Kosta i EU-prosjektet Scanmed Rail Freight Corridor.

Til Rana Blad hinter kommersiell direktør Bjørn Olvik i Nova Sea om oppskalering i antall kjøretøy dersom dette blir en suksess.

Meyership-sjef Leif Sagen forteller at de allerede har elektriske båter og biler, og at det nå var på tide å få på plass større kjøretøy som kan transportere store mengder laks.

Initiativet imponerer forsker Zack Klockar ved SINTEF Helgeland.

– Dette symboliserer reelle alternativer til fossilt brensel, noe som er et stort teknologisk framskritt mot det grønne skiftet, sier han, og fortsetter:

– Bruk av elektriske lastebiler i Nordland viser muligheten til å redusere utslipp fra transportsektoren i hele landet, og til å nå våre mål i Parisavtalen. Transportsektoren utgjør om lag 34 prosent av CO₂-utslippene i landet, sier Klockar.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: