Deutsche Bahn vurderer fortsatt salg av DB Schenker

av

Både Deutsche Post-eide DHL Global Forwarding og danske DSV skal fortsatt være potensielle kjøpere av DB Schenker, jernbane- og logistikkgiganten Deutsche Bahns (DB) speditørvirksomhet.

Air Cargo News melder mandag på nytt om DBs interesse for salg av speditørselskapet DB Schenker.

– Som dere vet, ser vi på mulighetene for salg av speditørvirksomheten. Denne analysen går som planlagt, men den vil ta litt tid.

Det sa Levin Holle, medlem av styret for finans og logistikk, på en pressekonferanse i forbindelse med DB-konsernets første halvårsresultater 27. juli: https://logistikknyhetene.no/2023/07/29/db-schenkers-solide-halvarsresultat-fortsetter-veksten-for-pandemien/

DBs Levin Holle

Han fortalte også at DB Schenkers inntekter utgjorde mer enn 10 milliarder euro de første seks månedene av 2023, rundt 29 % mindre enn rekordomsetningen første halvår i fjor.

– I et utfordrende marked genererte vår logistikkenhet fortsatt et betydelig driftsresultat på 626 millioner euro i første halvår, fremhevet Holle.

Driftsresultatet var omtrent 47 % lavere enn i første halvår av 2022, men det er fortsatt nesten tre ganger høyere enn i første halvår 2019.

– Det betyr at overskuddet i DB Schenker er på et langt høyere nivå enn det var før Covid 19-pandemien, sa Holle.

I desember samlet DB et team for å undersøke potensielt salg av opptil 100 % av DB Schenker for i stedet å fokusere på kjernevirksomheten innen jernbane.

Det har i en årrekke vært spekulasjoner om DBs usikkerhet rundt speditørselskapet.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d