DB Schenkers solide halvårsresultat: Fortsetter veksten fra før pandemien

av

DB Schenkers solide halvårsresultat:

Fortsetter veksten før pandemien

Det viser Schenkers halvårsresultat som ble presentert av morselskapet Deutsche Bahn fredag.

Konsernet slår imidlertid solide resultater i bordet i utfordrende, globale omstendigheter.

I de første seks månedene av 2023 har DB Schenker generert 10.080 millioner euro i inntekter og en EBIT på 626 millioner.

Resultatene til logistikkleverandøren er fortsatt betydelig bedre enn de siste tallene før COVID-tiden i 2019. Da var halvårsinntektene på 8.525 millioner og EBIT på 238 millioner euro.

Adm. direktør Jochen Thewes (bildet) i DB Schenker understreker at selskapet fortsetter vekstmomentumet fra før pandemien.

– Bærekraft, digitalisering og geografisk ekspansjon vil være våre motorer fremover, supplerer Jakob Wegge-Larsen, CFO i DB Schenker.

Presterer over hele linja

Alle DB Schenkers forretningsenheter, landtransport, flyfrakt, sjøfrakt og kontraktlogistikk, presterte også godt i første halvdel av 2023.

– Utviklingen av vår globale landtransportvirksomhet fortsetter å være enestående i 2023. Vår sterke og voksende andel i APAC og MEA, den godt avanserte integrasjonen av USA Truck og et enkelt TMS som rulles ut i Europa, vil fortsette vår vellykkede reise, sier Christian Drenthen, styremedlem for landtransport i DB Schenker.

Og styremedlem for Air and Ocean Freight, Thorsten Meincke, følger opp:

– Vi fortsetter å støtte kundene våre med bærekraftige logistikkløsninger som er best i klassen. I første halvår 2023 sikret vi oss 11.880 tonn bærekraftig flydrivstoff (SAF) og 17.000 tonn marint biodrivstoff i samarbeid med tre store rederier med best mulig kvalitet på markedet.

Hessel Verhage, styremedlem for kontraktlogistikk sier følgende:

– Sirkulærøkonomi møter logistikk. Vi tar ansvar for hele produktets livssyklus og håndterer returer, reparasjoner og resirkulering for våre kunder, partnere, mennesker og for planeten vår.

Logistikkleverandøren DB Schenker holder fokus på digitalisering, vekst og kompetansebygging av ansatte.

– I DB Schenker driver vi digitalisering som en felles innsats på tvers av alle enheter. Her tilbyr vi enestående logistikktjenester med mål om å konstant gi den beste kundeopplevelsen i klassen, sier Christa Koenen, styremedlem CIO/CDO i DB Schenker.

Og Katharina Rath, styremedlem for mennesker og organisasjon supplerer:

– Vi forbereder organisasjonen vår på fremtiden: gjennom dynamisk vekst, kundeorientering og ansatte med høy ytelse.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: