Luftige klimatiltak fra DHL

av

Privatkunder kan nå sende sine DHL-pakker ved hjelp av en enda mer klimavennlig transporttjeneste.

Dette gjelder i første omgang pakker fra Tyskland til Australia, Israel og USA. Men DHL tar sikte på å teste markedsaksept for utvidelse av tilbudet til andre land.

Ifølge pressemeldingen skjer bestillingen via GoGreen Plus International-alternativet i DHL Online Franking-portalen.

Ved å bestille denne avgiftsbelagte tjenesten sikrer kunden at de gjennomsnittlige utslippene som genereres av forsendelsen, unngås ved bruk av bærekraftig flydrivstoff i fraktfly som opereres i DHL Groups logistikk-nettverk.

Selv om tjenesten for øyeblikket bare er tilgjengelig for disse tre landene, kan den utvides til andre flyfraktdestinasjoner med tilstrekkelig kundeaksept og etterspørsel.

Miljøvennlige flyfrakt-flyvninger

Ved å bestille den avgiftsbelagte GoGreen Plus International-tjenesten bruker DHL bærekraftig flydrivstoff på et økende antall flyfrakt-flyvninger i DHL-gruppens nettverk.

Privatkunder som sender mindre pakker fra Tyskland til Australia, Israel og USA kan nå aktivt unngå klimagassutslipp når de sender med DHL, heter det i en pressemelding fra selskapet.

DHL sørger for at beløpet som belastes kundene er fullt investert i utslippsreduserende tiltak, og spesielt i innkjøp av bærekraftig flydrivstoff.

Benjamin Rasch

Benjamin Rasch, Chief Marketing Officer, Post &; Parcel Germany, forklarer:

– Det å gjøre logistikknettverket og produktporteføljen vår mer miljøvennlig er fortsatt vårt overordnede mål med tanke på å fremme klimaendringene. Med GoGreen Plus er vi den første logistikkleverandøren som tilbyr privatkunder som sender internasjonale pakker muligheten til å spille en mer aktiv rolle i å unngå klimagassutslipp.

Han viser til at med den grunnleggende GoGreen-tjenesten kompenseres utslippene som genereres ved transport av en forsendelse gjennom investeringer i klimabeskyttelsesprosjekter i land over hele verden.

– Med GoGreen Plus brukes det ekstra beløpet kundene betaler ved bestilling av tjenesten til å unngå klimagassutslipp fra starten av gjennom innstillingstiltak. Dette betyr at DHL med sin GoGreen Plus-tjeneste for forsendelser av internasjonale pakker sørger for at beløpet som belastes kundene, investeres fullt ut i utslippsreduserende tiltak, og spesielt i innkjøp av bærekraftig flydrivstoff, sier Benjamin Rasch.

Klimagassutslippene som genereres ved frakt av en pakke, avhenger av vekten og avstanden som flys. DHL kjøper og bruker den mengden bærekraftig flydrivstoff som trengs for å unngå utslippene forårsaket av kundens forsendelse.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d