Holder stand 24/7

av

Hos Lars Inge Mellum og NXL går flyfrakt-pulsen i et jevnt og raskt tempo 24/7. Det gjør livet til flyfraktselskapene, GSA´er og speditører lettere.

Lørdag morgen gikk et knippe Krone-tilhengere nok en gang ut fra NXLs lastebilflåte på Gardermoen for å mette markedet.

CEO Lars Inge Mellum har nå ledet Nordic X-Press Logistics AS (NXL) på Gardermoen i over fem år.

Før det var han Director Sales & Marketing i Roadfeeders AS i over 22 år siden 1996.

Ansvarlig og pålitelig

Med over 25 års erfaring innen flyfrakt- og logistikkbransjen har Mellum svært god greie på kunders behov for flyfrakt-håndtering og andre logistikkbehov.

Som CEO i NXL sørger han for at selskapet er en ansvarlig og pålitelig partner som daglig betjener en portefølje av flyselskaper, GSA-er og speditører, og som tar hånd om kundenes flyfrakt til og fra det europeiske kontinentet.

I april mottok 50-åringen Lars Inge Mellum og NXL en ny Valtra traktor som skal trekke flyfrakt til de store frakterne på Gardermoen 24/7.

Så kom de tøffe tider

Det er ikke til å legge skjul på at Lars Inge Mellum og Roadfeeders for noen år siden møtte en tøff tid med usikre fremtidsutsikter for fiskeeksporten og norsk flyfrakt.

Det endte med at flyfraktspesialisten og lakseeksportøren, og konkursboet Roadfeeders II, i oktober 2018 ble kjøpt opp av Coast Seafood.

Roadfeeders-sjefen den gangen, Lene Mellum, fulgte med over som adm. direktør i det nye selskapet, og hvor hun så en lys fremtid med en solid finansiell aktør i ryggen.

Lene Mellum hoppet imidlertid av flyfrakt-karusellen etter hvert.

Mellum la ikke skjul på at hun som tidligere daglig leder kjente til presset som ledere er utsatt for i disse tøffe tider.

– Kostnadene må ned, fokuset må være på markedet, kundene og inntjening. Ikke inntektsbringende funksjoner må tas vekk. Men de ansatte og HMS må likevel ivaretas, understreket Mellum.

Roy Egil Skredderberget overtok stillingen som CEO i selskapet, og som etter hvert fikk navnet OSCC.

Det ble fortsatt drift som tidligere med terminalhandling av flyfrakt, og bygde seg sagte men sikkert opp igjen i 2019 med fokus på effektivisering for deretter å øke volum. Men også OSCC ble som alle andre rammet av Covid-19-virus, og ble derfor satt en del tilbake.

Søsknene Lars Inge og Lene Mellum har lang fartstid innen flyfrakt og logistikk. Foto: Per Dagfinn Wolden

Ny omsetningsrekord

Som nevnt ble konkursboet Roadfeeders kjøpt opp av Coast Seafood, en av Norges største eksportører av laks og ørret, i 2018.

Coast satte i fjor omsetningsrekord med 6,4 milliarder kroner.

Ifølge pressemeldingen nylig økte konsernet omsetningen med 34 prosent til 6.421 millioner kroner i fjor. Driftsresultatet endte på 111,8 millioner kroner.

Coast kjøpte Vega Salmon på tampen av fjoråret for å øke videreforedlingskapasiteten. Vega Salmon har en årlig produksjonskapasitet på rundt 25.000 tonn laks.

Tallene fra Vega, inkludert prosessanlegget i Handewitt i Tyskland, er innarbeidet i konsernregnskapet.

– Med kjøpet av Vega Salmon i Handewitt, Tyskland tidligere i år, er Coast Seafood svært godt posisjonert, for å øke eksporten av bearbeidet laks til det globale markedet, sier administrerende direktør Sverre Søraa.

Coast Seafood-gründer Sverre Søraa leder et godt posisjonert selskap. Foto: Per Dagfinn Wolden

Søraa forteller også i forbindelse med at selskapet åpnet nytt kjølehotell på Gardermoen i juni:

– Våre leverandører er blant de mest effektive produsentene Norge har. Kombinert med vår effektivitet i salgsleddet gir dette en enorm konkurransekraft, som kundene våre omsetter. Volumene vi nå omsetter for gjør oss mer kostnadseffektive enn noen gang tidligere, sier Coast Seafood-sjefen som fremhever at selskapet forventer ytterligere strukturendringer i bransjen:

– Vi har fulgt nøye med på restrukturering av næringen. Dette vil fortsette i årene fremover, med økt oppkjøpsaktivitet og investeringer i nye driftsmodeller. Samhandling mellom små og mellomstore aktører blir derfor enda mer nødvendig, og Coast Seafood vil bidra med verdiskaping og innovativt markedsarbeid for disse aktørene, sier Sverre Søraa.

Fiskeeksportøren og milliardbedriften Coast Seafood på Måløy eksporterer årlig rundt 90.0000 tonn sjømat til 65 markeder.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: