Girtekas grep om sjåførmangelen

av

Girteka, Europas ledende veitransportselskap og en av de største veitransportarbeidsgiverne i EU, mener å ha funnet løsningen på den globale sjåførmangelen.

Logistikknyhetene.no registrerer at nøkkelen til selskapets suksess er teamet på over 19.500 profesjonelle sjåfører.

Girtekas prioritet er å sikre at sjåførene er fornøyde med kjøreopplevelsen, og at de føler seg komfortable og trygge.

– Sjåførene legger stadig større vekt på arbeidsforholdene. De sjekker om arbeidsgiver har moderne og trygge biler, om bedriften bruker digitale løsninger som gjør sjåførenes arbeid enklere, og om de kan stole på arbeidsgivers støtte eller har mulighet til å forbedre sine kvalifikasjoner, sier Mindaugas Paulauskas, administrerende direktør i Girteka Transport, og som understreker følgende:

– Dette er retningen Girteka er på vei inn i. Med de investeringene som allerede er gjort og planlagt bygger vi vår posisjon som førstevalgsarbeidsgiver i transportbransjen, sier Paulauskas.

Adm. direktør Mindaugas Paulauskas i Girteka Transport

Selskapet har som mange andre stått overfor utfordringen med global sjåførmangel i flere år.

I følge Girteka selv har selskapet imidlertid funnet hvilke faktorer sjåførene verdsetter høyest gjennom en kartlegging av arbeidstilfredshetsnivået.

Konklusjonen fra sjåførene var moderne kjøretøy, assistanse i daglig arbeid og opplæring, samt digitalisering, slik at bedriften kan støtte sjåførene i alle ledd av arbeidet.

Markedet for veitransporttjenester har stått overfor en sjåførmangel i mange år. Ifølge data fra IRU (International Road Transport Union) er det mangel på så mange som 2,6 millioner yrkessjåfører over hele verden. Ved utgangen av 2021 var det 420.000 ledige stillinger i Europa og 80.000 i Polen.

Situasjonen har ikke blitt bedre og det er fortsatt en utfordring for transportselskaper, ikke bare å rekruttere sjåfører, men også å beholde dem i selskapet på lang sikt.

– I dag er det i tillegg til god lønn, viktig å utvikle kompetanse og fremfor alt jobbe på en moderne arbeidsplass, sier Paulauskas.

Girteka leverer hvert år mer enn 776.000 full truck load (FTL) over hele Europa, noe som forplikter å yte de høyeste standarder for service.

Førerhuset er avgjørende

Avgjørende for sjåførene er forholdene i førerhuset på kjøretøyet, og de mest komfortable kan leveres i en moderne flåte.

Girtekas flåte omfatter i dag mer enn 9200 EURO 6-lastebiler med en gjennomsnittsalder på to år, og vil snart bli forsterket med 600 SCANIA elektriske traktorer.

Med fokus på komfort og sikkerhet, legger selskapet særlig vekt på å utstyre kjøretøyene sine med toppmoderne løsninger og teknologier. Disse inkluderer kameraer, automatiske systemer, ekstra førerhusisolasjon (termisk og akustisk) eller elektroniske bremsesystemer.

Lastebilene er også utstyrt med nettbrett og spesialdesignet programvare, som ikke bare gjør det enklere for sjåfører å navigere på veiene (leveringssted, parkering, overnatting, stopp, fylling), men også gir nettkommunikasjon med transportansvarlige.

Girtekas trivselsundersøkelse viser at det er disse elementene sjåførene setter høyest.

På spørsmålet “Er du fornøyd med arbeidsforholdene?” svarer over 40 % av Girtekas sjåfører: «Jeg er veldig fornøyd» og 35 % sa «ja, fordi arbeidsforholdene er normale». 2 av 10 sjåfører mener at det fortsatt er rom for forbedring i disse forholdene.

Hvile og skifte

Like viktig som arbeidsforholdene bak rattet er å sørge for tilstrekkelige forhold ved hvile eller skifte av mannskap.

For å møte disse forventningene og samtidig utvikle veitransporttjenester på en kontinuerlig og dynamisk måte, bruker Girteka-gruppen sine moderne transportbaser.

Slike anlegg opererer i Polen, Litauen og, som del av konsernets Thermo-Transit-spesialitet, levering av fersk fisk.

– Enhver nyansatt synes det er viktig hvordan de blir ønsket velkommen inn i bedriften de første dagene i jobben. Sjåfører har det på samme måte. Ansettelses-prosessen for en nyansatt medarbeider er nøkkelen til videre suksess i selskapet, sier Paulauskas.

Girteka hjelper til med papirarbeidet og gir støtte til sjåførene i alle trinn av ansettelsesfasen. 63 % av sjåførene setter pris på selskapets støtte, fra og med jobbsøknad, under opplæring og forberedelse til kjøring, helt frem til daglige oppgaver. Bare 1 av 10 sjåfører (12,9 %) føler at det fortsatt er rom for forbedring på dette området.

Selskapet har et internt sjåførverifiserings- og opplæringssystem på plass. Nybegynnere får opplæring av profesjonelle instruktører – erfarne sjåfører. Det første trinnet er en ferdighetstest utført på manøvreringsområdet. For å støtte sjåfører som ikke klarer å bestå testen, gir selskapet ytterligere praktisk opplæring på simulatorer.

Neste trinn i rekrutteringen er teoretisk opplæring. I løpet av denne opplæringen lærer nye sjåfører hvordan de blant annet kan sikre og ta vare på kvaliteten på lasten og kjøretøyet, betjene telematikksystemer, forstå forskriftene og kravene i kabotasjelovene, sette seg inn i sjåførenes rettigheter og plikter, samt lære om de ulike typene bompenger og hvordan utarbeide dokumentasjon på riktig måte.

De første kursene gjennomføres på veien og under veiledning av en erfaren kollega. Girtekas sjåfører har også mulighet til å delta på spesialiserte opplæringskurs, for eksempel «kjøring i Skandinavia» eller «kjøring av 3-akslede trekkvogner».

178.000 opplæringskurs årlig

Girtekas sjåførakademi, basert på sine transportdepoter i Sady (Polen) og Šiauliai (Litauen), tilbyr en rekke opplæringsprogrammer, inkludert ECO-kjøring, sikker kjøring, gaffeltruckdrift, transport- og tolldokumentasjon, TAPA og lastsikring.

I tillegg blir alle sjåfører, avhengig av deres individuelle behov, henvist til oppfriskningskurs slik at de kan finpusse ferdighetene sine. I 2022 leverte Drivers’ Academy mer enn 73.000 klasseromskurs og mer enn 105.000 nettkurs.

De siste fem årene har Girteka invitert sjåfører til å delta i sitt Eco League-program for å motivere til sikker og miljøvennlig kjøring. Det er en konkurranse der sjåfører i det daglige arbeidet kan konkurrere om å være den beste sjåføren når det gjelder sikker og miljøvennlig kjøring. Dette er evaluert ved hjelp av telematikkverktøy for kjøreanalyse.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: