DB Schenkers innovative distribusjons-lastebil

av

Volta Zero, med sin iøynefallende design, ruller nå i Stockholms gater.

Lastebilen er produsert av Volta Trucks, og som har investert tungt i arbeidsmiljøet i utformingen av førerhuset.

– Sjåføren er plassert midt i førerhuset, noe som gir mye bedre oversikt. Det er ingen skjulte hjørner, sier Mats Nordin, Business Development Manager i Volta Trucks.

Han forteller at førerhuset er plassert lavt, noe som bidrar til et bedre arbeidsmiljø.

Redusert sykefravær

– Arbeidsmiljøet gjør at langtidssykefraværet går ned. I tillegg kan sjåføren bruke både høyre og venstre dør, noe som øker trafikksikkerheten. At dørene åpnes i enden av bilen, i stedet for rett ut, øker sikkerheten ytterligere, sier Nordin.

DB Schenker først i Norden med Volta Zero, og som er et ledd i selskapets omstilling til bærekraftig transport.

– For oss er det viktig å være i forkant og teste nye innovative løsninger for å redusere utslippene fra transporten vår. Dette er et naturlig steg i vårt bærekraftsarbeid, der lastebilens smarte design også skaper et tryggere arbeidsmiljø, sier DB Schenkers Viktor Strömblad, leder for landtransport Sverige, Danmark, Island.

DB Schenker streber etter å være verdens ledende leverandør av bærekraftig logistikk. For å redusere utslippene fra transport, omstrukturerer de på bred front. Der er Volta Zero et av mange initiativ.

Samarbeider

DB Schenker Group har bestilt 1500 lastebiler. I Norden ser DB Schenker et stort potensial for Volta Zero.

– Volta Zeros innovative design med fokus på arbeidsmiljø og arbeidssikkerhet og det at de er i forkant, representerer hvordan vi i DB Schenker jobber rundt akkurat de problemstillingene, sier Viktor Strömblad.

– Takket være partnerskapet mellom DB Schenker og Volta Trucks har vi utviklet en strategi for DB Schenker i Norden. Det er en stor oppgave å bygge opp den nordiske flåten, sier Mats Nordin.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: