Reduserer CO2-utslippene med 84 prosent

av

Volvo Cars bytter til fornybart drivstoff for sjøfrakt og vil redusere fossile CO2-utslipp med 84 prosent.

Hvert år blir titusenvis av containere sendt over verdenshavene til Volvo Cars: https://www.volvocars.com/no/ sine fabrikker. Men nå vil de fleste av disse transportene skje ved bruk av fornybart drivstoff.

Med denne overgangen reduserer det globale bilselskapet CO2-utslippene på sin interkontinentale sjøfrakt, en reduksjon med 55.000 tonn årlig.

Som en illustrasjon tilsvarer reduksjonen en fullastet lastebil som kjører rundt ekvator 1200 ganger.

Drivstoffet er basert på fornybare og bærekraftige kilder, hovedsakelig spillolje, og det brukes ingen palmeoljeproduksjon.

– Vi er den første globale bilprodusenten som kunngjør et bytte som dette, men forhåpentligvis ikke den siste, sier Javier Varela, Chief Operating Officer og Deputy CEO i Volvo Cars.

Han understreker at alle har ansvar for å handle, og øke etterspørselen etter karboneffektive sjøtransporter.

Viseadministrerende direktør Javier Varela i Volvo Cars.

Ønsker å stimulere andre

– Fornybart drivstoff er en mellomløsning for å fjerne CO2 fra sjøfrakt. Vi kan gjøre langt mer med langsiktige teknologiske alternativer, sier Varela som ikke ser på dette initiativet som et konkurransefortrinn.

Og han legger til:

– Tvert imot, vi ønsker å stimulere andre bilprodusenter til handling for å øke etterspørselen etter karboneffektive sjøtransporter.

Varela fremhever at dette initiativet er i samhandling med logistikkpartnerne Maersk: https://www.maersk.com/: https://no.kuehne-nagel.com/, Kuehne+Nagel og DB Schenker: https://www.dbschenker.com/no-no. Disse logistikktjenesteleverandørene gikk nylig over til fornybart drivstoff for tilsvarende energi som trengs for alle containertransporter utført for Volvo Cars.

– Vi utforsker kontinuerlig bærekraftmuligheter på tvers av alle aspekter av forsyningskjeden vår, og på tvers av vår generelle virksomhet. Vår liste over initiativer fortsetter å vokse mens vi jobber mot vår ambisjon om å bli et klimanøytralt selskap innen 2040, sier Javier Varela.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d