Verdens nordligste Pakkeboks

av

Pakkeboks nummer 1.800 er plassert ut i Longyearbyen på Svalbard. Dermed setter Posten en ny rekord.

– Denne dagen har vi sett frem til. Nå har vi fått på plass våre første Pakkebokser på Svalbard. Det er nå verdens nordligste Pakkebokser og de står naturligvis utenfor verdens nordligste postkontor hvor alle pakker leveres med elektriske kjøretøy. Det er veldig interessant og inspirerende å se hvor mye nyskapende vi får lansert på Svalbard hvor det til tider kan være veldig krevende klimatiske forhold, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten.

Fra før av har Posten plassert ut Pakkebokser på 1.800 steder fra Agder-fylkene i sør til Troms og Finnmark i nord siden den første ble tatt i bruk i 2020. Nå som fastlandet er dekket opp, er turen kommet til Svalbard for å markere milepælen på 1.800 lokasjoner.

– Servicetilbudet vårt er fra før av godt i Longyearbyen, men med Pakkeboksene på plass vil vi kunne tilby kunder å hente ut pakker 24 timer i døgnet, sju dager i uka. Dette blir også den tøffeste utfordringen vi har satt Pakkeboksene til, da været her er helt unikt i norsk sammenheng, det gleder vi oss veldig til å teste ut, fortsetter Pettersen.

Distriktssjef Pål Ellingsen (t.v.) sammen med daglig leder for Longyearbyen postkontor, Terje Gjeitnes, hvor Pakkeboksen nå er plassert i byen. (Foto: SwipBox/Emil Vinther)

Det er det danske selskapet SwipBox som leverer Pakkeboksene til Posten.

– Da vi designet våre Pakkebokser var det med sluttbrukeren i tankene. Vi ønsker at de skal kunne plasseres ut alle steder, slik at den kan stå så tett på kundene som overhodet mulig, for smidig henting av pakker. Pakkeboksen er utviklet for å håndtere mange barske og uforutsigelige værforhold, akkurat slik som på Svalbard, sier administrerende direktør Jens Rom i SwipBox.

Med utrullingen av den siste Pakkeboksen har Posten siden 1. januar 2020 doblet sitt utleveringsnett i Norge. Totalt er det nå over 3.500 betjente og selvbetjente utleveringssteder i Norge.

Fakta:

•            Posten plasserer ut nå Pakkebokser på Svalbard. Det blir dermed verdens nordligste Pakkebokser.

•            Totalt har Posten plassert ut Pakkebokser på 1.800 steder rundt omkring i landet, fra Agder i sør til Troms og Finnmark i nord. Nå er også Svalbard på plass.

•            Med den siste Pakkeboks-lokasjonen har Posten over doblet sitt utleveringsnett siden den første Pakkeboksen ble satt ut på nyåret i 2020. I dag finnes det over 3.500 utleveringssteder over hele Norge.

Posten Bring AS er et nordisk post- og logistikkonsern som skal forenkle og verdiøke handel og kommunikasjon for mennesker og virksomheter i Norden. Visjonen er å gjøre hverdagen enklere og verden mindre. Konsernet møter markedet med to merkevarer; Posten for det norske folk og Bring for bedrifter i Norden.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: