Elektrisk suksess for Maersk og CTL

av

Maersk har fått sin første el-lastebil i Norge på plass. Lanseringen skjedde i Larvik Havn fredag.

(På bildet ser vi fra venstre: Roger Kvasnes, driftssjef i Container Transport Larvik, Tore Kojedahl, Contract Manager Ineos, Henrik Djurvall, Procurement Manager Norden, Marit Vårdal, Customer Relations Maersk og Ilhan Topdemir, Area Intermodal Product Manager.)

– Vi er stolte over å kunne presentere regionens første elektriske containerbil, forteller driftssjef Roger Kvasnes i Container Transport Larvik AS (CTL).

Lanseringen av den nye Volvo FH Electric skjedde i form av elbil-kickoff i havnen.

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom CTL, Maersk og Ineos.

Trekker flere tusen containere

Bilen forventes å transportere rundt 1800 lastede containere årlig for Grenlandsindustrien til Larvik Havn.

– Vi går uten tvil en spennende tid i møte, sier Kvasnes.

Og logistikkgiganten Maersk ser frem til at samarbeidet med CTL om faste ruter i Larvik-regionen til faste kunder blir en elektrisk suksess.

Maersk-teamet med Marit Vårdal, Joachim Zelow og selskapets Intermodal team var på plass på lanseringen fredag sammen med samarbeidspartnerne.

Som oftest er det kundene som har krevd nullutslipp før transportselskaper kjøper helelektrisk lastebil. CTL, derimot, tok initiativet selv, og fikk deretter med seg kundene.

– Det beste er å være frampå, sier CTLs driftssjef Roger Kvasnes i forbindelse med det spennende samarbeidsprosjektet med Maersk og Ineos.

Bilen, en helelektrisk trekkvogn av typen Volvo FH Electric, er allerede i full drift, og er et godt og konkret bidrag til det grønne skiftet.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: