Noen ble tatt på senga i dag tidlig: Norwegian kjøper Widerøe

av

På en pressekonferanse torsdag meldte konsernsjef Geir Karlsen i Norwegian at de kjøper opp konkurrenten Widerøe for 1,1 milliarder kroner.

Avtalen gir næringsliv og kunder et bedre rutetilbud, flere valgmuligheter og bidrar til å sikre norske arbeidsplasser.

– Dette er en milepæl i norsk luftfartshistorie, sier Norwegians konsernsjef.

Og Widerøes konsernsjef Stein Nilsen supplerer: – Vi er nå to selskap som komplimenterer hverandre, fremfor å være konkurrenter, og det på de fleste rutene i Norge. Dette er en «god deal» for begge selskapene, og som bidrar til å koble Nord-Norge og Vestlandet sammen, forteller en svært optimistisk Widerøe-sjef.

Og han fortsatte:

– Nå kan vi videreutvikle vårt tilbud, og det er ingenting i avtalen som hindrer den videre utviklingen. Dette bidrar til å oppretthold et sterkt og solid norsk luftfartsmiljø for å møte en sterk konkurranse fremover.

– Vi er overbevist om at denne løsningen er til beste for Widerøe, for våre ansatte, og ikke minst for kundene våre, sier Widerøes konsernsjef Stein Nilsen.

Også konsernsjef Geir Karlsen i Norwegian understreker at oppkjøpet gir alle gode forutsetninger for å holde igjen kostnadsveksten.

Den avtalte prisen Norwegian skal betale for aksjene i Widerøe er 1,125 milliarder kroner. Widerøe er vurdert til en verdi på rundt to milliarder kroner.

Aksjene til Norwegian skal ha fått luft under vingene etter nyheten. Den steg 6,7 prosent på Oslo Børs like etter åpning torsdag.

Logistikknyhetene.no, og sikkert mange andre, lurer nå sikkert på hva som skjer med SAS, når tre norske selskaper blir til to. For SAS sliter hardt om dagen.

Nå skal riktignok Norwegian/Widerøe-avtalen godkjennes av Konkurransetilsynet for den kan tre i kraft.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d