Hun skal styrke Maersks posisjon i Norge

av

Elizabeth Ramirez Stenwig blir en del av et skandinavisk team i A.P. Møller – Mærsk med ansvar for teknologi- og bilindustrien i Norge.

Dette bidrar til å øke veksten innen Maersks to norske segmenter.

– Det skjer utrolig mye innen fornybar energi på flere områder, og her skal vi melde oss på for fullt, forteller Ramirez Stenwig til Logistikknyhetene.no.

Og så presiserer hun følgende:

– Vi skal sørge for at også norske vareeiere kan nyte godt av våre integrerte ende til ende-løsninger.

Ramirez Stenwig liker nye utfordringer. Hun er lidenskapelig opptatt av kontinuerlig forbedring, og med et stort hjerte for bærekraft og vekst.

Nå ser hun frem til å fortsette å støtte nye og gamle kunder med sterke og tilpasningsdyktige Supply Chain Solutions.

– Hvorfor så på hugget etter nye utfordringer?

– For meg er det alltid spennende å møte nye mennesker og utveksle erfaringer med bedrifter, og for derved at vi sammen kan utvikle oss videre mot felles mål.

– Her snakker vi vel om bærekraft?

– Bærekraft kommer i mange former, men innen logistikk er vi såpass heldige at vi enkelt kan gjøre noe med FNs Bærekraftsmål 13, og som handler om klimaforandringer.

– Og nå inntar du altså en ny, sentral rolle i Maersk?

– Ja, nå gleder jeg meg til å jobbe tett på kunder innen teknologi og bilindustrien, noe som omfatter tilrettelegging for en sterk og tilpasningsdyktig logistikk og forretning.

Med forsyningskjeden som konkurransefortrinn

Ramirez Stenwig forteller at en sterk og fleksibel forsyningskjede er et sentralt konkurransefortrinn i et usikkert og volatilt marked.

– Det har vi fått erfare de siste årene. Vi står sterkere i møte med endringer og uforutsette situasjoner hvis vi samhandler med kunder og partnere. Og da er det ekstremt gøy å jobbe med logistikk, forteller en engasjert Ramirez Stenwig.

En egen divisjon

Hun legger ikke skjul på at verktøykassen til Maersk skiller seg ut fra resten av bransjen, og viser til at selskapet eier transportmidlene som tas i bruk for å levere gode integrerte løsninger til partnerne. 

– Vi er absolutt ikke i mål på alle områder enda. Men vi fortsetter vår transformasjon i takt med markedsbehovet. Jeg ser frem til å fortsette å styrke Maersks posisjon i Norge, sier Ramirez Stenwig til Logistikknyhetene.no.

Den engasjerte logistikeren ledet også Logistikkforeningens Østlandsavdeling i en periode. Da jobbet hun som Supply Chain Management Cloud Specialist med Oracle Cloud-løsninger for logistikkbransjen, blant annet TMS- og WMS-løsninger.

Hun har hatt en sentral rolle med å lede Østlandsavdelingen inn i en ny tid.

– Logistikk har aldri vært viktigere enn akkurat nå. God logistikk er et konkurransefortrinn for virksomheter samtidig som det er en viktig del av løsningen på verdens klimaproblemer, sier Elisabeth Ramirez Stenwig, og som liker å ta pulsen på logistikken.

Fakta: Elizabeth Ramirez Stenwig

  • Alder: 35
  • Stilling: Client Development Manager, Technology and Automotive Norway
  • Yrkeserfaring: Spedisjon og Tech
  • Utdanning: Bachelor Offentlig Administrasjon og Ledelse UiO
  • Verv: Medlem av WISTA og Logistikkforeningen
  • Interesser: Nettverking, bærekraft og morgendagens løsninger

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d