En finger på 11 milliarder

av

Nye styre-roller vil ingen ende ta for Ole Andreas Hagen.

(Ole Andreas Hagen brukte mye tid under Covid-19-pandemien til å tenke gjennom transporthistorien som grunnlag for sin nye bok.)

Den næringspolitiske direktøren i NHO Logistikk og Transport (NHO LT) synes også selv at det er stas å bli valgt inn i styret i Ruter.

Selskapet har en omsetning på 11 milliarder kroner, og er ledende på bærekraft og teknologi.

– Men først og fremst er det et selskap for å sikre innbyggernes bevegelsesfrihet, sier Hagen.

Et vell av erfaringer

Hagen (53) har bred nasjonal og internasjonal bakgrunn fra offentlig og privat virksomhet innenfor mobilitet, areal- og byplanlegging, klima og forskning og utvikling (FoU).

Foruten å være næringspolitisk direktør i NHO LT med ansvar for klima- og samferdselspolitikk, analyser og kommunikasjon, har han vært sentral i oppbyggingen av Grønt landtransportprogram. Hagen har en mastergrad i Bygg fra NTNU i 1994 og en mastergrad i Management fra BI i 2010. I tillegg har Hagen Executive-studier fra ESMT (Berlin) og studier i språk og musikk grunnfag.

Hagen har tidligere arbeidet i Asplan Viak, Vegdirektoratet og Klima- og miljøverndepartementet. Han har vært administrerende direktør i Transportbrukernes Fellesorganisasjon og kommunikasjons- og markedsdirektør i Tollpost Globe og PostNord.

Hagen har omfattende styre- og styrelederfaring fra NHO, Forskningsrådet, Transportøkonomisk Institutt og FIATA. Hagen har skrevet boka ‘Transporthistorien fra A til B’ (2021).

Les pressemeldingen fra Ruter her: https://ruter.no/om-ruter/presse/presserom/#/pressreleases/nye-styremedlemmer-i-ruter-3260672

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: