Deutsche Post DHL Group blir til DHL Group

av

Det nye navnet fra 1. juli reflekterer endringene konsernet har gjennomgått de siste årene. Samtidig roses de nasjonale og internasjonale logistikkaktivitetene som har vært driveren til fremtidig vekst.

DHL Group” gjenspeiler internasjonaliseringen av forretningsporteføljen og den globale styrken til DHL-merkevaren, og som nå representerer mer enn 90 % av konsernets inntekter.

Dette ble kunngjort i en pressemelding mandag.

Merkene “Deutsche Post” og “DHL” vil fortsatt bli brukt, aksjeticker endres fra “DPW” til “DHL”

– Vi er et av de mest internasjonale selskapene i verden. Nesten overalt utenfor Tyskland bruker vi bare DHL-merket. Omdøpingen til DHL Group følger denne utviklingen og gjør fokuset i våre forretningsaktiviteter tydeligere for våre kunder og aksjonærer, sier adm. direktør Tobias Meyer.

DHL Group merkevare-arkitektur og logoer

Både nytt og gammelt

– I løpet av det siste tiåret har megatrendene globalisering, e-handel, digitalisering og bærekraft hatt, og vil fortsette å ha, en sterk positiv effekt på virksomheten vår. De har åpnet nye vekstmuligheter for oss på mange områder, sier konsernsjef Tobias Meyer.

Og han fortsetter:

– I dag er vi et av de mest internasjonale selskapene i verden. Navnet DHL Group og bruken av DHL-logoen for konsernet følger utviklingen av selskapets virksomhet, som utenfor Tyskland nesten bare bruker DHL-merkevaren. I mellomtiden, i Tyskland, fortsetter DHL-merket å bli stadig viktigere.

Allerede stammer over 90 % av konsernets inntekter fra virksomheter som handler under DHL-merkevaren, inkludert DHL Parcel-virksomheten i Tyskland.

Sterke merkevarer blir uendret

Deutsche Post- og DHL-merkene vil fortsatt bli brukt i Tyskland, slik de har vært tidligere.

– Vi er veldig stolte av Deutsche Posts tradisjon, dens rike arv og historie som strekker seg tilbake til det 15. århundre. Vi vil fortsette å bruke og verne om Deutsche Post-merkevaren i felles merkevarebygging med DHL, og forbli ‘The Post for Germany’, sier Meyer.

DHL-divisjonene vil fortsette å operere under sine nåværende navn, med ett unntak: Fra 1. juli 2023 vil konsernet også harmonisere og forenkle navnet på DHL eCommerce Solutions-divisjonen, som opererer som “DHL Parcel” i noen land. I fremtiden vil denne divisjonen konsekvent bruke navnet DHL eCommerce.

Navneendringen har ingen innvirkning på divisjonenes tjenestetilbud.

Konsernet vil fortsette å tilby og investere i et bredt spekter av e-handelsrelaterte logistikktjenester på tvers av alle forretnings- og logistikkenheter som for eksempel ekspress-, pakke- og returtjenester.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: