Tar netthandel-Norden med storm

av

Lu Liu er nylig hjemkommet fra Amsterdam, og som en blid og fornøyd representant for vertskaps-teamet i DELIVER-arrangementet 7.–8. juni, Europas fremste messe for e-handel og logistikk.

Hun benytter også anledningen til å takke alle besøkende som var innom CIRRO-standen.

Liu er leder i Cirro/YunExpress i Norge og har ansvar for den overskridende logistikken, e-handelen og forretningsutviklingen i Europa.

– Det var så vemodig å forlate DELIVER i år, etter møtet med mine fantastiske kolleger, potensielle kunder og venner i samme bransje. Men jeg hadde også gleden av å dele min erfaring gjennom å formidle vårt strategiske perspektiv, forteller hun til Logistikknyhetene.no.

Den tidligere daglige lederen i YunExpress Norge har nå gått inn i en ny sentral rolle i CIRRO, og hvor nordisk grenseoverskridende e-handel er kjerneområdet.

På DELIVER Europe 2023 ble ny CIRRO-logo lansert. I mars endret tidligere YunExpress navn til CIRRO E-Commerce.

– Det markerte en ny æra med vekst og nyskaping, forteller Lu Liu, tidligere daglig leder for YunExpress Norge, nå forretningsutvikler for CIRRO E-Commerce Europe.

– Det er en stor ære å være en del av arrangementet, og hvor jeg hadde muligheten til å møte partnere og potensielle og nye kunder innen bransjen, sier Liu.

Liu, med base i Oslo, Norge, har vært i spissen for å betjene e-handelskunder i den norske regionen i over to og et halvt år som en del av YunExpress Nordic.

Med den nylige re-brandingen til CIRRO E-Commerce, vil Liu og selskapet fortsette å utnytte ekspertisen og ressursene for å tilby sømløse import- og eksporttjenester, samt ende-til-ende e-handelslogistikk, varehåndtering, lagerstyring, pakkeinnhenting og distribusjon i det norske markedet.

Lu Liu har fått rollen som forretningsutvikler i CIRRO E-Commerce. Foto: Per Dagfinn Wolden

– Hva kan dere tilby nå da?

– Med vårt robuste logistikknettverk kan vi tilby et omfattende spekter av tjenester, inkludert koordinert lagring, fortolling, varehåndtering, lagerstyring, pakkeinnhenting og distribusjon. Vi har som mål å garantere en sømløs import- og eksportprosess, og ikke minst stor kundetilfredshet..

Nordisk fascinasjon

Liu uttrykker sin fascinasjon over nordisk skjønnhet, med store vidder og rolige avsidesliggende områder. Med en befolkning på 27 millioner, presenterer nordiske land et attraktivt e-handelsmarked.

– Men den nordiske geografien med grisgrendt befolkning krever vel skreddersydde logistikkløsninger for å møte spesifikke behov hos e-handelskunder?

– Ja, og antallet nettkjøpere har også økt kraftig de siste to årene på grunn av nedstengningene. Mens noen av disse kjøperne vil gå tilbake til sine gamle handlevaner offline, vil andre fortsette å handle online nå som de har oppdaget at det er praktisk, sier Liu, som understreker at det er store muligheter innen grenseoverskridende e-handel i Norden.

Ifølge Liu gjør den høye levestandarden og antallet mennesker Norden til en interessant region for e-handelsaktører, men at Norge likevel sliter med å bli global med produktene. Noe som Liu mener, skuldes mangel på globale logistikkløsninger.

Nordiske markeds-utfordringer

Liu legger heller ikke skjul på at både transportører og e-handelsaktører står overfor nordiske markeds-utfordringer.

Hun viser til at Norges unike geografiske egenskaper byr på utfordringer for distribusjon og godstransport på grunn av landets varierende værforhold og varierte kjøreterreng. Med sine tynt befolkede områder og avsidesliggende lokalsamfunn står distribusjonsnettverket overfor ytterligere hindringer for å nå kunder effektivt.

Liu trekker også frem at Norge representerer en annen utfordring, ved ikke å være en del av EU.

– Det betyr jo at varer som kommer inn i Norge fra EU, eller omvendt, må fortolles under enten VAT On E-Commerce (VOEC) eller Import One-Stop Butikk (IOSS). Dette kan resultere i forsinkelser eller bøter hvis tollprosessene ikke er godt organisert, eller at tollreglene og forskriftene ikke følges, sier Liu.

– Men her er vel samarbeid særdeles viktig?

– Ja, det er viktig å samarbeide med en pålitelig logistikkpartner for å sikre sømløse fortollingsløsninger og overholdelse av hvert lands regelverk. Dermed unngår vi problemer med innkreving av skatter eller avgifter for våre kunder, sier Liu.

– Utnytter ikke potensialet

Liu peker på konsekvensene av høye prisnivåer og kjøpekraft.

– Det økte lokale prisnivået gjør at kjøpekraften er høy. Nordiske forbrukere fra Danmark og Finland bruker (i gjennomsnitt) mest sammenlignet med andre europeiske land, tett fulgt av Sverige. Men de store selskapene i Norden har ennå ikke fullt ut utnyttet potensialet i e-handelsbransjen, sier Liu.

Siden lokale produksjonsressurser er begrensede, er Norden sterkt avhengig av import. Som et resultat etterlater dette betydelige hull i det innenlandske e-handelsmarkedet. Dette skaper også muligheter for grenseoverskridende e-handelsbedrifter utenfor Norden.

Netthandel over landegrensene på vei oppover

Ifølge Liu har nettkunder i løpet av de siste to til tre årene flyttet fokus mer mot å kjøpe fra lokale selskaper, ettersom pandemien forårsaket produktmangel og enorme forsinkelser i grenseoverskridende frakt og fortolling.

– Men i dag er situasjonen tilbake til (den nye) normalen, ettersom e-handelskunder oftere har begynt å se utover landegrensene. Blant alle nett-kjøpte produkter scorer klær- og fottøykategorien den høyeste andelen på mer enn 50 %, sier hun.

Liu fremhever også mulighetene for nettbutikker som fokuserer på bærekraft og miljø. Antallet forbrukere som er bevisst sin miljøpåvirkning vokser. Ikke bare leter de aktivt etter karbonnøytrale fraktalternativer, men de er også villige til å betale en premie for det.

– Men hva med kvaliteten på leveransen?

– Det er veldig viktig for oss å jobbe med pålitelige partnere som tilbyr den beste opplevelsen til e-handelskundene, sier Liu.

Og så understreker hun følgende:

– Grenseoverskridende e-handelsaktører ser viktigheten av å ha den rette logistikkpartneren, som CIRRO E-Commerce, og som kan levere raskt med høy kontroll. Vi hjelper deg med å spare tid i håndtering av frakt og fortolling. Dette fører til høyere kundetilfredshet og lojalitet til e-handelsplattformene,” avslutter logistikkspesialisten Lu Liu praten med Logistikknyhetene.no.

Om CIRRO
CIRRO er din globale grenseoverskridende e-handelslogistikk- og oppfyllelsespartner. Fokus er å utvikle omfattende forsyningskjede-økosystemer for å betjene den globale e-handelssektoren med logistikk- og oppfyllelsesløsninger. CIRRO omfatter CIRRO E-Commerce og CIRRO Fulfillment.
Om CIRRO e-handel
CIRRO E-Commerce fokuserer på både innenlandske og grenseoverskridende e-handelslogistikktjenester. Styrken er stor sorteringsevne, et robust transportnettverk, lokale team av bransjeeksperter og et ekspansivt fysisk fotavtrykk globalt, og i over 30 land, inkludert USA, Australia, Storbritannia og EU.

Fakta: Lu Liu

  • Stilling: Forretningsutvikler i CIRRO E-Commerce Europe
  • Født: Kina
  • Oppvokst: Kina
  • Utdanning: Master i Internasjonal Management
  • Yrkesbakgrunn: Netthandel, Digital Markedsføring og Internasjonal Logistikk

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: