Gla´sak: Ny milepel for pakke og gods

av

Nå leveres all post og pakker utslippsfritt til 54.000 innbyggere i Tønsberg-området.

Dermed har Posten nådd en milepæl. Endelig er den siste fossile varebilen byttet ut med elektriske kjøretøy innenfor de gamle kommunegrensene til Tønsberg og Færder.

– Alle våre varebiler som distribuerer post og pakker innenfor de gamle kommunegrensene leveres nå til over 54.000 innbyggerne med elvarebiler. Det er et mål vi har arbeidet mot i lang tid og som vi er svært glade og stolte over å kunne markere, sier distriktssjef Ronny Karlsen i Posten.

I dag er det 29 elektriske varebiler som leverer til kunder i Tønsberg og Færder kommune. Siden 2012 har Posten vært en betydelig aktør innenfor elbiler og har i dag landets største helelektriske kjøretøyflåte. Nå er alle nye bestillinger av varebiler elektriske, noe som vil sette enda større fart på omstillingen – og kutt av klimautslipp.

En hel-elektrisk kjørepark

– Nå skal vi markere og feire at vi har nådd denne milepælen med leveransen av de siste varebilene, men vi er på ingen måte ferdig med å omstille vår kjøretøypark. Framover gjenstår det å gjøre hele kjøretøyparken i Tønsberg-regionen helelektrisk – et mål vi vil nå i løpet av 2023, fortsetter Karlsen som tilføyer at nå står lastebilene klare for tur til å bli byttet ut med elektriske varianter.

Innbyggerne i Tønsberg er nå en del av et eksklusivt selskap. Fra tidligere av er det kun Svalbard, Asker og Bærum i tillegg til Hamar som har kunnet markere at deres kjøretøypark er helelektrisk.

– Å kutte klimautslipp og støy der vi distribuerer post og pakker er og har vært et mål for oss i Posten. Når vi kan markere slike milepæler så er det et bevis på at vi tar vår samfunnsrolle på alvor og at vi har lykkes med å nå målene våre, avslutter Karlsen.

Fakta

  • Posten leverer nå post og pakker med kun elektriske varebiler innenfor de gamle kommunegrensene til Tønsberg og Færder kommune.
  • Totalt er det 45 elkjøretøy som står for distribusjonen. 16 elektriske mopeder av den norskproduserte typen Paxster og 29 elvarebiler. Det siste året er det alene 13 fossile kjøretøy som er byttet ut med elektriske alternativer.
  • I løpet av 2023 vil kjøretøyparken i hele Tønsberg-regionen være helelektrisk, som følge av leveransen av nye varebiler.
  • Nå starter arbeidet med å bytte ut de tyngre kjøretøyene fra fossile til elektriske varianter. Nye lastebiler er nå i bestilling, disse vil bli brukt til lokal distribusjon.
  • Posten Bring AS er et nordisk post- og logistikkonsern som skal forenkle og verdiøke handel og kommunikasjon for mennesker og virksomheter i Norden. Visjonen er å gjøre hverdagen enklere og verden mindre. Konsernet møter markedet med to merkevarer; Posten for det norske folk og Bring for bedrifter i Norden.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d