Bring og Logicenters med storslått logistikkbygging

av

Logicenters utvikler en av Brings største terminaler i Norden. Det moderne anlegget forventes å stå ferdig tidlig i 2025 i Stigamo, like sør for Jönköping, langs E4-motorveien.

Logicenters fortsetter å ekspandere i Jönköping gjennom den nye avtalen med Bring.

I sørlige Stigamo skal det bygges en 32.000 m2 stor terminal med smart teknologi og avanserte sorteringsanlegg på en 125.000 m2 stor tomt.

– Vi er svært glade for å utvide vårt langsiktige samarbeid med Bring, og sammen fortsette å utvikle fremtidens logistikksenter på en av de mest attraktive logistikklokasjonene i Norden. Med vår topp moderne og miljøvennlige eiendom vil vi skape et godt arbeidsmiljø og effektiv håndtering som støtter Brings videre utvikling, sier Fredrik Nygren, kommersiell leder i Logicenters.

Navet for den svenske virksomheten

Bring er en av de største logistikkoperatørene med sterk tilstedeværelse i hele Norden. Den nye eiendommen, med mulighet for ytterligere utvidelse, blir selskapets største terminal i Sverige, med kapasitet til å håndtere tre ganger så mange pakker som dagens anlegg i Jönköping.

– Terminalen i Jönköping er navet i vår svenske virksomhet. For å fortsette å vokse, må vi øke kapasiteten vår i Jönköping med en ny terminal. Den nye terminalen blir vår største i Sverige, sier Hanna Jonasson, driftsdirektør i Bring Sweden.

Fossilfritt og lavt energiforbruk

Den nye eiendommen skal utvikles med moderne teknologi og tilpasses Logicenters og Brings høye krav til lavt energiforbruk. Blant annet skal det installeres solcellepaneler på taket, og det skal klargjøres med flere ladestasjoner enn noen andre av Brings terminaler i Sverige.

– Vi forbereder oss på å bruke mange flere elbiler enn vi har i dag. Om to år vil alle våre leveranser i Sverige være fossilfrie, så den nye terminalen vil ha flere ladepunkter enn noen annen terminal vi har i Sverige, sier Hanna Jonasson.

Eiendommen forventes ferdigstilt i første kvartal 2025, og tomten har plass til utvidelse i fremtiden.

– Først og fremst ønsker vi Bring velkommen til Vaggeryd kommune. Det er en sterk bedrift og merkevare som nå etablerer terminal hos oss. Med denne etableringen styrker vi ytterligere vår posisjon som et logistisk knutepunkt i Sverige, sier Gert Jonsson, kommunestyreleder i Vaggeryd kommune.

– Bring kan bli et landemerke i Stigamo, siden beliggenheten er veldig sentral og synlig. Det vil også være et spennende tillegg til den eksisterende logistikkvirksomheten i kommunen, sier Johan Thorsell, næringsutviklingssjef i Vaggeryd kommune.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d