NLF-sjefen: – Nå må de andre følge etter

av

– Vi håper at alle andre kommuner, havner og distribusjonspunkter blir inspirert og gjør som Oslo Havn og Oslo kommune. Vi trenger flere ladestasjoner, sier Geir A. Mo.

På bildet står NLFs adm. direktør sammen med byrådssekretær Lars Gravråk, i Byrådsavdeling for næring og eierskap. (Foto: Johnny Syversen)

Han møtte representanter fra mange næringer under åpningen av Norges største offentlige ladestasjon for tungtrafikk på Grønlia mandag.

Dermed har tungtransporten fått sin største offentlige ladestasjon. (Jfr. Logistikknyhetene.no tidligere i dag: https://logistikknyhetene.no/2023/06/12/tungtransporten-blir-elektrisk/)

– Dette er den første i et kommende nettverk av ladestasjoner for tyngre kjøretøy i Oslo.

Det sa byrådssekretær Lars Gravråk i Byrådsavdeling for næring og eierskap i Oslo kommune på åpningen mandag.

– Recharge er glade for å bidra til omstillingen sammen med Oslo Havn og Oslo kommune. Vi ser fram til å fortsette med tilretteleggingen for lading av lastebiler i Norge, sier Stian Mathisen, næringspolitisk ansvarlig i Recharge. Her står han sammen med byrådssekretær Lars Gravråk (t.v) (Foto: Johnny Syversen)

Ladestasjoner er avgjørende 

– Ladestasjoner er helt avgjørende for at transportnæringen skal kunne omstille seg og skifte til elektriske lastebiler. Våre medlemsbedrifter svarer at for dårlige lademuligheter er den største barrieren for å anskaffe lastebiler med annet drivstoff enn diesel, sier Mo, og fortsetter:

– Ladestasjonen på Grønlia er en svært lovende start, men behovet er stort og ladeinfrastrukturen må bli langt større for en storstilt omstilling. Først og fremst må det legges til rette for at også kommersielle aktører bygger og drifter ladestasjoner.  På veien mot en utslippsfri transportnæring kan vi også øke tillate vektklasser, og sikre mer biodrivstoff og HVO for en raskere omstilling, sier adm. direktør Geir A. Mo i Norges Lastebileier-Forbund.

– Det er en glede å få åpne Norges største, offentlige ladestasjon, skreddersydd for tunge kjøretøy. Gratulerer til Oslo Havn, Bymiljøetaten og Recharge som har jobbet godt sammen på prosjektet, sa byrådssekretær Lars Gravråk hos Byråd for næring og eierskap i Oslo kommune.

Han stilte opp for byråd Rina Mariann Hansen, som ble syk. Dermed fikk han åpne den første offentlige ladeplassen for tunge kjøretøy mandag 12. juni på Grønlia i Oslo havn.

Oslo kommune har i Oslopakke 3 tilrettelagt for fritak i bomringen for tunge kjøretøy som går på elektrisitet, hydrogen og biogass.Ordningen gjelder for lettere vektklasseover 3500 kg, og varer foreløpig frem til 2027: Tungtransporten fikk den største offentlige ladestasjonen | Oslo Havn KF (ntb.no)

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: