DSVs nye Air & Sea-direktør: En svært viktig nøkkelposisjon

av

Mari Budde har inntatt en ekstremt viktig rolle og nøkkelposisjon i DSV-organisasjonen som ny Direktør for Flyfrakt og Kontrolltårn i DSV Air & Sea i Norge.

Hun erstatter Søren Madsen som for noen uker siden forlot Norge og divisjons hovedkontoret på Alnabru i Oslo, for å reise tilbake til hjemlandet Danmark etter over fem år i stillingen.

Madsen har for øvrig gått inn i en ny og spennende rolle i DSV-konsernet.

Dermed måtte det en erstatter til. Og nå er Mari Budde på plass som fersk Director, Air Freight & Control Towers i DSV Air & Sea i Norge.

De siste tre årene har DSVs Air & Sea-divisjon vokst til å være en markedsledende aktør i det norske transport- og logikstikkmarkedet innen fly- og sjøfrakt.

– Det er noen store sko jeg skal fylle etter Søren Madsen som trer ut av rollen, og jeg retter en stor takk til han for arbeidet han har lagt ned, forteller Budde til Logistikknyhetene.no.

– Og hva blir hovedfokuset fremover?

– Det blir å fortsette veksten og optimaliseringen i et volatilt marked. Kundene skal stå i fokus og vi har noen av de flinkeste og mest dedikerte ansatte i bransjen som sørger en transparens, effektiv utvikling på en felles reise mot økt lønnsomhet på begge sider av bordet

– Og hva er utfordringen?

– Utfordringer er det mange av. Vi skal redusere CO2-utslipp, levere raskere og redusere kostnader. Samtidig skal vi ta høyde for digitalisering, regulering av kunstig intelligens, endringer i globale rammeverk og ikke minst konsekvensene av geopolitisk uro.

– Men dette må da gi noe tilbake?

– Ja, disse faktorene åpner nye og litt andre dører for alle som er en del av næringskjeden. Dette er naturligvis en reise jeg synes det er spennende å ta del i sammen med den øvrige DSV-organisasjonen.

– Men DSV er vel vant med omstillinger?

– Ja, DSV stiller godt forberedt og har alltid vært en aktør med stor evne til omstilling og endring. Vi har kreftene og evnen til å være i forkant, og er til stede der det skjer med et enormt nettverk og infrastruktur på plass. Det er lønnsomt for oss og det er lønnsomt for kundene våre.

– Hva opptar deg mest?

– Jeg har alltid vært opptatt av at arbeidet man gjør i dag legger grunnlaget for hva man leverer i morgen. For bransjen sin del så er det mye jobb som må gjøres. Jeg håper at vi i fellesskap kan løfte blikket og jobbe med utvikling av noe av det viktigste vi har; morgendagens helter, bærekraft og sosiale ansvar, forteller 33-årige Mari Budde, som opprinnelig kommer fra Asker/Røyken.

Et solid grunnlag

I 2013 fullførte hun sin Bachelor i Business Administration med spesialisering i shipping.

Høsten samme år begynte hun som Trainee i FREJA Transport & Logistics.

– Her hadde jeg noen fantastiske år før veien gikk videre til DSV i 2021.

Her jobbet hun som Senior Manager Administration i DSVs Road-divisjon før hun nå tok steget over til Air & Sea.

– Men som jeg forstår så fikk du bransjen nærmest inn med morsmelken?

– Jeg har på mange måter vokst opp med flyfrakt rundt frokostbordet. Det er med bakgrunn i familiemedlemmer som har vært en del av bransjen. Konklusjonen kan vel være at jeg ble utsatt for old school ‘influencing’ lenge før sosiale medier kom på plass, forteller Mari Budde, fersk Director, Air Freight & Control Towers i DSV Air & Sea i Norge, til Logistikknyhetene.no.

DSVs fly- og sjøfrakt-vekst

De siste tre årene har DSVs Air & Sea-divisjon vokst til å være en markedsledende aktør i det norske transport- og logikstikkmarkedet innen fly- og sjøfrakt.
Rekrutteringen av direktør for flyfrakt og kontrolltårn har derfor vært ekstremt viktig for divisjonen.
Rollen er en nøkkelposisjon i organisasjonen og en del av Air & Sea-divisjonens øverste ledergruppe.
I rollen har Mari Budde ansvar for seks forretningsområder, 35 ansatte og en omsetning på mer enn 1 milliard kroner, i tillegg til å ha ansvar for alt fra mindre, mellomstore, meget store og strategiske kundeforhold.
Nå skal det fremheves at DSV-organisasjonen har fått en fremoverlent og uredd leder, med stor sans for nettverksbygger, både internt og eksternt.
Hun er også genuint opptatt av å skape resultater, gjennom en tydelig strategisk retning mot felles måloppnåelse.

DSV i Norge

  • DSV Norge er en del av det dansketablerte DSV-konsernet.
  • I Norge er DSV representert med de tre divisjonene Air & Sea, Road og Solutions og utgjør over 600 ansatte.
  • Road og Solutions har etablert nytt hovedkontor i Vestby med moderne teknologi av høy standard.
  • Air & Sea har flyttet til totalrenoverte lokaler i Alf Bjerckes vei på Alnabru.
  • DSV har også oppdatert sine lokaler i Bergen, Kristiansand og Stavanger.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: