Styrker front-logistikken – Donerer millioner til Ukraina

av

(Bilde: Ukrainas ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinyk, med Jens Bjørn Andersen, konsernsjef i DSV. (StatTimes))

Det globale transport- og logistikkselskapet DSV har donert transportutstyr verdt rundt 3,5 millioner danske kroner til Ukraina og landets 15. og 21. brigader.

Over et år etter den russiske invasjonen har krigen i Ukraina skapt et behov for en rekke forsyninger og utstyr for å hjelpe landet og dets væpnede styrker.

DSV-donasjonen inkluderer busser, lastebiler og trailere, samt ekstra transportutstyr, og den første leveransen ankom Ukraina 31. mai.

DSV forventer å fullføre leveringen av alle eiendeler og utstyr innen midten av juni.

Det er StatTimes som skriver dette: https://www.stattimes.com/transport/kuehnenagel-france-receives-23-electric-trucks-to-decarbonise-its-road-services-1348313?infinitescroll=1

Transportmidlene vil være et verdifullt tillegg til landets væpnede tjenester og støtte mobilisering av tropper og flytting av forsyninger.

DSVs konsernsjef  Jens Bjørn Andersen er glad for å stå bak Ukrainas donasjonsinnsats og tilby selskapets støtte til det krigsrammede landet.

– Jeg er dypt rørt over motstandskraften til befolkningen i Ukraina når de går gjennom denne vanskelige tiden. Siden invasjonen har jeg vært stolt over å se DSV komme sammen på tvers av vårt globale nettverk. Våre lokale avdelinger har utviklet flere initiativer for å støtte Ukraina med donasjoner av varer og tjenester, og jeg er takknemlig for at vi kan fortsette å vise vår støtte til landet, sier Andersen.

DSVs donasjon har kommet i stand etter dialog mellom Jens Bjørn Andersen og Mykhailo Vydoinyk, Ukrainas ambassadør i Danmark.

Her ble det blant annet lagt fram en liste over brigadenes spesifikke behov.

Ambassadør Mykhailo Vydoinyk understreker virkningen private selskaper kan ha ved å gi donasjoner til landet:

– I dagens situasjon er behovene til vår hær ekstremt store, og vi regner med aktiv hjelp fra våre partnere. Jeg er overbevist om at DSVs donasjon til 15. og 21. brigader av de væpnede styrker i Ukraina vil styrke logistikken ved fronten betydelig, forteller han.

Og ambassadør Mykhailo Vydoinyk fortsetter:

– Jeg vil gjerne oppfordre andre selskaper til å følge eksemplet til DSV og donere for å gi våre væpnede styrker det de trenger for å lykkes.

Ukrainas ambassade i Danmark er klar til å dele en liste over presserende behov for våre brigader.

– En sterk drivkraft

Etter invasjonen av Ukraina tidlig i 2022 var DSV blant de første danske selskapene som forlot Russland.

I Ukraina gjenopptok DSV sin virksomhet i mai 2022 etter en midlertidig pause i forretningsaktiviteter og har siden vært i full drift i Ukraina, og hvor transport og logistikk er avgjørende for å sikre tilgang til essensielle varer.

Selskapets konsernsjef, Jens Bjørn Andersen, understreker viktigheten av arbeidet til DSVs lokale ansatte i Ukraina:

– Jeg er veldig imponert over våre ukrainske kolleger som fortsetter å vise en bemerkelsesverdig drivkraft og et urokkelig engasjement for å holde landets forsyningskjeder flytende. DSVs donasjon til Ukrainas væpnede styrker er en måte vi kan bruke våre evner til å støtte våre kolleger og deres landsmenn, sier DSV-sjefen.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: