Syv milliarder euro i bærekraftig logistikk: Denne gangen i 18 nye bio-lastebiler

av

DHL tar i bruk 18 nye lastebiler drevet av biodrivstoff til å levere utstyr til alle europeiske Formel 1®-løp i 2023.

Lastebilene viser at det er mulig å bringe Formel 1®-spenningen rundt om i verden på en bærekraftig måte.

Ifølge pressemeldingen fredag tar DHL grønn logistikk til et nytt nivå i Formel 1®, når de nå lanserer første lastebilflåte drevet av biodrivstoff for å redusere karbonavtrykket.

Karbonutslipp kan reduseres med minst 60 % sammenlignet med fossilt drivstoff, med potensial for høyere besparelser.

DHL Norge: https://www.dhl.com/no-no/home/om-oss/globalt-nettverk.html

Muligheter for økt bruk av lastebiler med bærekraftig drivstoff i kommende år av partnerskapet DHL og Formel 1® er dedikerte til en grønnere fremtid og tar grep for å minimere karbonavtrykket, kan vi lese i pressemeldingen.

– Vårt partnerskap med Formel 1® viser vårt felles engasjement for bærekraft og reduksjon av våre karbonfotavtrykk. Vi streber hele tiden etter å gjøre logistikk mer bærekraftig og gleder oss over å introdusere den første lastebilflåten som kjører på bærekraftig drivstoff, sier Arjan Sissing, Head of Global Brand Marketing i Deutsche Post DHL Group (DPDHL).

– Som en industrileder innen grønn logistikk, bidrar de 18 lastebilene til en DHL-flåte med ytterligere lavere utslipp, der vi viser våre fans og kunder at det er mulig å bringe spenningen med Formel 1®-løp rundt om i verden på en bærekraftig måte, understreker Sissing.

De nye lastebilene reduserer karbonutslipp samtidig som de opprettholder samme ytelsesnivå når det gjelder lastekapasitet og kjøreavstand som med diesel. Fra et miljø- og sikkerhetsperspektiv er håndtering av biodrivstoff også sikrere enn bunkring av diesel.

Paul Fowler, Head of DHL Motorsports Logistics, sier:

– Hver lastebil kan derfor transportere opptil 40 tonn og kjøre opptil 3.500 km pr. 1.000 liters tank. Til den europeiske F1-etappen kjører lastebilene utelukkende på HVO100, som er et 2. generasjons biodrivstoff som oppfyller standarden EN15940 for parafindrivstoff, og som et drop-in drivstoff.

Ved å bruke HVO100 følger DPDHL direktiv om fornybar energi. På grunn av partnerskapets betydelige bærekraftpåvirkning, planlegger DHL og Formel 1® å utvide bruken av disse bærekraftig drevne lastebilene de kommende årene, som en del av den pågående innsatsen for å minimere deres miljøfotavtrykk, ifølge pressemeldingen.

– Vi opererer på global skala, og DHL spiller en kritisk rolle i å levere utstyr til løpene, og hjelpe oss med å håndtere den logistiske påvirkningen vi har som verdensmesterskap, sier Ellen Jones, Head of ESG i Formula 1®.

Og hun fortsetter:

– Sammen ser vi kontinuerlig etter mer bærekraftige løsninger, og gjennom innovasjoner som lastebiler på biodrivstoff, kan vi ta betydelige skritt fremover for å redusere karbonutslippene våre og nå vårt bærekraftsmål om å være Net Zero innen 2030. Det er fantastisk å se partnere som DHL dele den samme drivkraften og forpliktelsen til å skape en mer bærekraftig Formel 1®, sier Ellen Jones.

Litt fakta:

  • Å skape en mer miljømessig bærekraftig fremtid har vært en sentral del i partnerskapet, og DHL og Formel 1® har aktivt tatt skritt for å redusere karbonfotavtrykket. Dette inkluderer testing av mer avanserte, fremtidige teknologier, utnyttelse av multimodale transportløsninger, inkludert vei- og sjøfrakt, og bruk av flere Boeing 777-fly, som reduserer karbonutslippene med 18 % sammenlignet med tradisjonelle 747-fly. DHL utstyrer også sine lastebiler med GPS for å overvåke drivstofforbruket og optimalisere kjøreruter. Denne sesongen vil DHLs motorsportsteam dekke rundt 150.000 km og frakte opptil 1.400 tonn utstyr pr. løp. I tillegg til racerbiler, dekk, reservedeler og drivstoff, fraktes også annet utstyr til ønsket destinasjon. DHL tilbyr også omfattende sporing av lasten mens den er i transitt, samt tilpassede fortollingstjenester og opphenting.
  • Som en del av DPDHLs bærekraftsstrategi for å øke bærekraftig virksomhet innen 2030, investerer selskapet 7 milliarder euro i ren logistikkvirksomhet for å redusere utslipp. Midlene vil fokusere på bærekraftig flydrivstoff, elektrifisering av veiflåten og klimanøytral bygningsdesign. Innføring av bærekraftig drivstoff på langdistansetransport på vei, er også inkludert i denne investeringsplanen.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: