Fra konsernsjef i TB til CFO i SLP: – Det handler om god kjemi

av

– Det handler om kjemi og motiverende oppgaver. Det er svaret Kenneth Lindquist (58) gir Logistikknyhetene.no når vi spør om hvorfor han fratrer som konsernsjef i Telemark Bilruter (TB). Fra 1. august går han inn i rollen som økonomisjef/CFO (chief financial officer) i Scan Logistic Partner.

Dette skjer to år etter at Lindquist overtok ledelsen i TB i mai 2021.

Med 40 års erfaring fra transport- og logistikkbransjen, innen land- og sjøtransport og flere år med prosjekt-last, får nå Scan Logistic Partner nyte godt av Lindquists ressurser.

Tiden som konsernsjef i TB har vært mye fokus på det grønne skiftet, noe som blant annet har bidratt til at regionen har blitt et viktig knutepunkt for nullutslippskjøretøy.

For Vest-Telemarks del står veitrafikk for 55 prosent av utslippene, og hvor en stor del av dette er tungtransport.

Men nå forlater altså Kenneth Lindquist sjefsstolen i Telemark Bilruter, lokalisert i Telemark Transportsenter i Nordbygdi i Seljord.

– Hva blir situasjonen når du 1. august inntar rollen som CFO i Scan Logistic Partner?

– Det blir å bruke tiden til å bli kjent med konsernet, og ikke minst se på hvor vi kan skal legge fokuset for å få en god start.

– Hva blir de største utfordringene?

– Markedet er i stor endring, og det er her vi mest sannsynlig får de største utfordringene, men også de største mulighetene, sier Lindquist til Logistikknyhetene.

– Hvorfor bytter du jobb?

– Det handler om kjemi og motiverende oppgaver. Og det skjedde etter at oppgavene og selskapets struktur og videre muligheter ble diskutert sammen med eier og ledelsen i konsernets andre selskaper.

– Hva med engasjementet for det grønne skiftet videre?

– Det blir det samme. Men nå blir det ytterligere fokus mellom land og sjø, og som er viktig i omstillingen til det grønne skiftet.

– Hvordan beskriver du i Scan Logistic Partner?

– En liten uslipt diamant med mange muligheter, og med et rederi som blir en viktig brikke og mulighet-skaper for gode logistikkløsninger, forteller den nye økonomisjefen i  Scan Logistic Partner til Logistikknyhetene.

Fakta Kenneth Lindquist:

  • Alder: 58
  • Stilling: CFO
  • Født: Drammen
  • Oppvokst: Drammen
  • Sivil status: Gift, 2 barn
  • Yrkeserfaring: 40 år med logistikkerfaring fra land til sjø og flere år med prosjekt-last
  • Utdanning: BI Markedsledelse, flere spesialtilpassede kurs, kortere utdanning innen transportfaget, nasjonalt og internasjonalt

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: