Scanlog og Sveriges største solcellepark

av

Sveriges største solcellepark er innviet og Scanlog er stolte over å være delaktig i dette.

Scanlog hadde ansvaret for at 100 containere med Svea Solars solceller havnet på rett sted, til rett tid.

Og tirsdag ble en solcellepark som produserer 20 GWh årlig innviet, og som skal drifte landets tyngste fornøyelsespark.

Energien fra solcelleparken i Fjällskär utenfor Nyköping skal drive Gröna Lund, Kolmården og Skara Sommarland i sommersesongene, mens overskuddsstrømmen leveres til det offentlige strømnettet.

– Vi er enormt stolte av den nye solcelleparken som skal forsyne tre av parkene våre med all strøm gjennom sommersesongen. Som en langsiktig aktør i serveringsbransjen er en bærekraftig strømforsyning en selvfølge å strebe etter, men det er ikke alltid lett. Takket være samarbeidet med Bixia og Svea Solar har vi sikret strømforsyningen vår samtidig som vi bidrar til Sveriges energiomstilling, sier adm. direktør Christer Fogelmarck i Parks and Resorts.

– Vi er veldig glade for at parken nå er åpen og oppe og går. Det er et viktig bidrag i den svenske energiomstillingen til grønn strøm og historisk på flere måter. I tillegg til å være den største parken i Sverige, viser den også hvordan næringslivet kan samarbeide for å ta ansvar for fremtidens strømforbruk. Det gjør det mulig for flere store solparker å bygges og i forlengelsen at det produseres mer fornybar strøm og bidrar til den grønne omstillingen, sier Erik Martinson, administrerende direktør og medgründer i Svea Solar.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d