Ble yrkessjåfør via Nav

av

Mads Helleberg Hamre (33) er ansatt som yrkessjåfør i Rennesøy trafikk. Sertifikatet til 200.000 kroner og fast jobb fikk han via Nav. (Foto: NRK)

Det meldte NRK mandag.

For et halvt år siden hadde ikke Hamre kjørt tungtransport i det heletatt. Men nå er livet snudd på hodet med fast jobb som yrkessjåfør.

– Det er godt å komme i gang, sier den ferske yrkessjåføren i Rennesøy trafikk til NRK.

– Kall det gjerne en barndomsdrøm. Alle har jo lyst til å kjøre lastebil, understreker han.

Helleberg Hamre er fersk i yrket, men likevel godt kjent med bransjen. Begge brørne hans er sjåførar, og sambuaren og nesten heile slekta hennar er i transportbransjen.

– Vi vil understreke at det er gode sjåfører som slipper gjennom nåløyet. Alle er gjennom grundig opplæring i bedrifter når de er ferdig på sjåførskolen.

Det sier Reidar Retterholt, regionssjef i Norges Lastebileier-Forbund (NLF), Rogaland og Agder.

– ​​​​​​​ Til nå har 14 sjåfører fått fast jobb. Tre kandidater har litt igjen på førerkortet, men kommer nok til å klare det og vil også snart være ute i jobb, sier Retterholt.

Prosjektet er et samarbeid mellom Nav, flere ulike transportfirma og Norges Lastebileier-Forbund, Rogaland og Agder (NLF).

Av rundt 60 påmelde fikk 20 personer tilbud om kurs, og på den måten har flere kommet seg ut i arbeidslivet, og ut av arbeidsledighetskøen.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d