XL-BYGG er bransjevinner i Norsk Bærekraftbarometer 2023

av

– Bærekraft er veldig viktig for oss og det betyr mye at kundene legger merke til arbeidet vi gjør. At vi er bransjevinner i Bærekraftbarometeret gir økt intern stolthet og ekstra inspirasjon. Jeg har lyst til å takke alle våre fantastisk dyktige medarbeidere i XL-BYGG for den gode jobben de gjør. Bærekraft, klima og miljø er noe vi alle må jobbe med sammen.

Det sier en stolt kjededirektør i XL-BYGG, Are Ellingsve (bildet), etter at selskapet er bransjevinner i Norsk Bærekraftbarometer 2023.

Hvert år kåres de mest bærekraftige bedriftene i Norsk Bærekraftbarometer ved Handelshøyskolen BI. Det er kundene selv som rangerer bedriftene og i år gikk XL-BYGG til topps som bransjevinner i kategorien byggevarer.

De siste årene har XL-BYGG jobbet mye med miljøfyrtårnsertifisering av kjedens byggevarehus, noe som gir gevinster for miljøet, men også for bedre drift og kundeopplevelse. Et annet viktig fokus har vært å informere kunder om hvordan de kan ta mer bærekraftige valg ved oppussing av hus, hytte og utemiljø. XL-BYGG har mange ulike prosjekter på gang, og ett av dem er samarbeidet med Den Norske Turistforening.

– Jeg tror vi i byggevarebransjen kan være en del av løsningen, ved å bidra med fagkompetanse og løsninger som gjør at man kan ta godt vare på hus og hytter. Dette er det mye bærekraft i. Samarbeidet vårt med DNT er et eksempel på dette, hvor vi bidrar til rehabilitering av deres hytter, og er med på å ta vare på natur- og kulturverdier for fremtidige generasjoner, sier Ellingsve.

Direktør for bærekraft og kvalitet i Mestergruppen, Anette Moritz, sier:

– Mestergruppen har integrert bærekraft i sin konsernstrategi. Et av delmålene er miljøfyrtårnsertifisering av våre byggevarehus. XL-BYGG jobber med å effektivisere måten vi jobber på og sikre at bærekraft blir en del av den daglige driften. Kunnskap og kompetanse er viktig og noe vi jobber med fremover for å bli enda bedre.

Leder for Norsk Kundebarometer og Norsk Bærekraftbarometer, Pål Silseth, sier:

– XL-BYGG vinner byggevarebransjen i årets undersøkelse av Norsk Bærekraftbarometer. Med en Bærekraftscore på 66,9 poeng er de en av to i bransjen som kommer i kategorien «bra», mens de øvrige kjedene i bransjen er i kategorien «mindre bra». Resultatet innebærer at kundene til XL-BYGG opplever at de tar samfunnsansvar, hensyn til miljøet og at de opplever kjeden som åpen og ansvarlig.

Norsk Bærekraftbarometer 2023

Undersøkelsen er gjennomført av Norstat Norge og Barcode Intelligence i samarbeid med Handelshøyskolen BI.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: