En ny tid med vekst i Vesterålen

av

Tirsdag var det markering av en ny vekst-tid i Vesterålen med åpning av det nye havne- og kaianlegget på Stokmarknes.

North Sea Container Line (NCL) er bare en av flere aktører som applauderer og setter stor pris på dette havneanløpet til Hadsel Havn KS.

Det nye havne- og kaianlegget på Stokmarknes var fylt med skuelystne lokalfolk, involverte og aktører innen sjø- og transportnæringen under åpningen tirsdag.

Den nye Stokmarknes Miljøhavn markerer en ny tid med muligheter for vekst i Vesterålen.

Her er vi vitne til solid infrastruktur og effektiv drift. Dette bidrar blant annet til at rederier som NCL kan opprettholde veksten for logistikkbehovene til sine kunder.

Hurtigrutens fødested

Stokmarknes er Hurtigrutens fødested, og Hadsel kommune med Stokmarknes har svært lange tradisjoner som sjøfartsby. Hadsel var en tid den kommunen i landet som hyrte flest sjøfolk i forhold til innbyggertallet.

I tillegg har Hadsel en lang tradisjon med rederivirksomhet både til kyst-, fiskeri- og utenriksflåte.

De tre større havneavsnittene er Stokmarknes m/Børøya, Melbu (statlig fiskerihavn) og Fiskebølvika.

NCL dekker et bredt spekter av havner i Norge og Europa. Stokmarknes er bare en av 25 havner Haugesund-rederiet har sine faste anløp.

Det nye havne- og kaianlegget på Stokmarknes er også skreddersydd for rederiets fartøyer, på lik linje med de øvrige industrihavnene NCLs skip anløper i Norge.

Dette er også en tjeneste som gir rederiets partnere en direkte forbindelse til sine respektive markeder over hele verden.

Haugesund-rederiet anløper i dag over 25 NCL-porter og terminaler. Foruten de norske havnene langs Norskekysten anløper NCL også utenlandske havnebyer som Bremerhaven, Tyskland og Rotterdam (Moerdijk), Nederland.

Her er Rita på vei til Stokmarknes

NCL anløpte Stokmarknes for første gang i 2017. Det året anløper NCLs containerskip Rita Vesterål-havnen som er del av rederiets Rotterdam service.

Da var Stokmarknes den nordligste anløps-havnen for NCL-skip.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d